Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România a cedat în fața campioanei mondiale la debutul în FIBA EuroBasket 2021 QualifiersRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Feb 2020

România a cedat în fața campioanei mondiale la debutul în FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers

BTArena din Cluj-Napoca a găzduit, în această seară, confruntarea dintre naționalele României și Spaniei, în cadrul primei etape din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, întâlnirea cu laureată mondială atrăgând în tribune peste 5.500 de spectatori.

Partida a inceput sub semnul echilibrului, antrenorul Tudor Costescu aruncand in lupta un cinci format din tinerii Virna, Tohatan, Diculescu, Popa si Cate, in vreme ce selectionerul iberic Sergio Scariolo a mizat pe campionii mondiali Beiran si Rabaseda, dar si pe experimentatii Alocen, Diez si Saiz. Depasind destul de repede emotiile, Vulturii au aratat multa determinare pe teren si s-au tinut scai de Spania, reusita lui Emi Cate inchizand primul sfert la scorul de 18-21. In urmatoarele zece minute, in pofida faptului ca Vulturii au reactionat bine de multe ori in aparare si au reusit sa ridice deseori probleme oaspetilor, experienta si valoarea ibericilor si-au pus amprenta pe tabela, astfel ca la pauza scorul a fost 34-44.

La reluare, campioana mondiala a fost mai pragmatica in ofensiva si s-a desprins pana la 41-57, dar Vulturii au ripostat foarte bine prin Emi Cate, imperial sub panouri, pivotul nostru reusind sa bifeze un double-double – 19 puncte si 13 recuperari, dar si prin Kris Richard (14 puncte), astfel ca finalul celui de-al treilea sfert a consemnat scorul de 53-64. Diferenta de zece lungimi s-a mentinut si in ultima parte a jocului, Romania aratand in multe momente ca are un potential foarte bun si ca-si poate masura fortele de la egal la egal cu laureata mondiala. De la 64-74, ibericii au continuat sa puncteze necrutator prin Saiz si Diez, reusitele acestora asigurand un final linistit, astfel ca ultimul fluier al arbitrilor a consemnat scorul de 71-84.

Principalii marcatori ai nationalei noastre au fost Emi Cate (19 puncte, 13 recuperari, 3 pase decisive, 2 capace), Kris Richard (14 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperari, 1 interceptie, 1 capac), Tudi Gheorghe (9 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva) si Dragos Diculescu (8 puncte, 1 recuperare, 1 pasa decisiva), in vreme ce de la campioana mondiala s-au remarcat Dani Diez (21 puncte, 4x3, 4 recuperari) si Seba Saiz (17 puncte, 10 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie si 2 capace).

Reprezentativa Romaniei va ramane in Cluj-Napoca pana duminica, urmand sa plece spre Tel Aviv, unde se va confrunta, luni seara, de la ora 19:00, in Shlomo Group Arena, cu selectionata similara a Israel.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet