Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
România a cedat în fața Italiei la Trentino Basket Cup 2019Mihaela Bobar / SportPictures.eu
31 Iul 2019

România a cedat în fața Italiei la Trentino Basket Cup 2019

Cea de-a șaptea ediție a turneului internațional Trentino Basket Cup 2019 a adunat la start patru echipe naționale aflate în plină campanie de pregătire a competițiilor oficiale din perioada următoare: Italia, Romania, Elvetia și Coasta de Fildeș.

Si daca nationala tarii gazda, Italia, impreuna cu selectionata Coastei de Fildes, isi pregatesc atent viitoarele evolutii de la World Cup 2019 din China, in schimb, nationalele Romaniei si Elvetiei isi verifica potentialul pentru meciurile din Pre-Qualifiers FIBA EuroBasket 2021, intreceri care vor demara saptamana viitoare. Astfel, turneul de la Trento se dovedeste a fi o oportunitate foarte buna, fapt care a fost subliniat si de antrenorul Tudor Costescu la plecare. De altfel, selectionerul tricolorilor cauta in Italia sa cristelizeze cateva formule de joc pentru confruntarile importante cu Cipru si Slovacia, mai ales ca o serie de probleme medicale si numai macina nationala si diminueaza unele variante.

Marți seara, in jocul inaugural al turneului de la Trento, Vulturii si-au masurat fortele cu puternica nationala a Italiei, fiind sustinuti din tribune si de mai multi suporteri din comunitatea romaneasca locala. Cu o formula de start in care a apelat la Watson, Dragoste, Nicolescu, Orbeanu si Olah, nationala noastra a tinut piept Italiei in prima parte a meciului, la pauza tabela indicand scorul de 44-31 in favoarea peninsularilor. La reluare, antrenorul Costescu a cautat in continuare formule de joc, ruland intreg efectivul de jucatori valizi, dar in acelasi timp cautand solutii atat in defensiva cat si in ofensiva. In cele din urma, gazdele s-au desprins in ultimele minute de joc la o diferenta confortabila, fluierul final consemnand victoria Italiei, cu scorul de 88-60.

In meciul inaugural din Trentino Basket Cup 2019, nationala Coastei de Fildes a produs o mare surpriza si s-a impus in fata selectionatei similare a Elvetiei, cu scorul de 69-68, intr-un final incandescent, in care elvetientii au resimtit din plin faptul ca nu l-au mai avut pe teren pe starul de la Houston Rockets, Clint Capela.


Astfel, in urma acestor rezultate, miercuri se vor disputa urmatoarele meciuri in ultima zi a Trentino Basket Cup 2019:
Ora 19:00 Romania – Elvetia
Ora 21:30 Italia – Coasta de Fildes

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet