Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România U18 a terminat pe ultimul loc la Campionatul EuropeanFRR.ro
03 Mai 2019

România U18 a terminat pe ultimul loc la Campionatul European

Nationala de U18 a Romaniei a disptutat astazi ultimul meci la Campionatul European de U18 de la Kaliningrad, meci pentru locurile 7-8. Stejarii au cedat insa in fata Olandei cu 29-12 (12-0) terminand competitia pe locul 8, ultimul. Campioana europeana a devenit Georgia care a invins in finala Spania cu 20-10, in timp ce bronzul a revenit Portugaliei ce a trecut de Rusia cu 38-27.

Olanda a inceput in forta meciul, punand presiune continua pe apararea Stejareilor, prima mare ocazie a acestora fiind oprita in extremis de Andrei Tătărău care s-a agătat de Daan Stuijfzand, ce reusise o patrundere spectaculoasa printre mai multi adversari. Tot Olanda a a avut sansa sa puna primele puncte pe tabela in minutul 5, insa Willem Vos nu a reusit transformarea loviturii de pedeapsa. Trei minute mai tarziu, acestia aveau insa culce balonul in terenul de tinta al Romaniei, la finalul unei patrunderi a centrului Daily Limmen, incercare transformata de Willem Vos, 7-0.

Stejareii au atacat, iar presiunea pusa pe apararea adversara i-a determinat pe acestia sa greseasca, lovitura de pedeaspsa dictata de arbitru nefiind insa transformata de Ovidiu Neagu. Cei care au pus  puncte pe tabela au fost tot olandezii, acestia reusind inca o incercare, identica cu prima, de acesta data prin Markus Richardson. Au urmat minute in care jocul a fost echilibrat, apararile celor doua echipe inchizand de fiecare data orice culoar, la pauza intrandu-se cu scorul de 12-0.

In primele minute ale reprizei secunde, Olanda a mai marcat inca o incercare prin Willem Vos, acesta si transformand-o.Romania a revenit insa in joc printr-un eseu marcat de Ovidiu Neagu, care a speculat perfect bresa din apararea adversa si dupa o cursa solitara de cativa metri a culcat balonul in terenul de tinta, tot el trasformand, 19-7. Centrul Daily Limmen s-a remarcat din nou, reusind dubla, iar Feije Bosman a transformat 26-7. Romania a terminat partida atacand, efortul Stejareilor aducand inca un eseu reusit de Mihai Muresan. Cei care inchid scorul sunt insa olandezii, printr-o penalitate reusita de Bosman, 12-29.

Romania incheie astfel competitia fara victorie, clasandu-se pe ultimul loc, 8.

 

Program Campionatul European U18:
DUMINICA, 14 aprilie:
M1: Georgia – Germania 46-0
M2: Spania – Olanda 37-0
M3: Portugalia – Belgia 28-5
M4: Rusia – Romania 13-11

MIERCURI, 17 aprilie:
M5: Olanda – Belgia 14-34
M6: Romania – Germania 13-17
M7: Spania – Portugalia 20-5
M8: Georgia – Rusia 64-10

SAMBATA, 20 APRILIE
Locurile 7/8: Romania – Olanda 12-29
Locurile 5/6: Germania – Belgia 26-29
Locurile 3/4: Portugalia – Rusia 38- 27
Finala: Spania – Georgia 10-20

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby