Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
România U18 a promovat în grupa IB a Campionatului MondialBogdan Balas / SportPictures.eu
08 Apr 2017

România U18 a promovat în grupa IB a Campionatului Mondial

Echipa națională U18 a României a câștigat Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, care a avut loc la Gangneung, în Coreea de Sud. Tinerii tricolori, antrenați de către Cristian Chiriță, au terminat grupa în stil de mare echipă, impunându-se în această dimineață cu scorul de 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) în fața echipei gazdă, selecționata similară a Coreei de Sud.

Asiaticii au deschis scorul în primele 5 minute, însă apoi atacanții primei linii au cooperat perfect pentru cele două goluri ale noastre. Egalarea a venit de la Reszegh Zsolt, după o combinație cu Eduard Căsăneanu și Dosa Csaba. Apoi, în perioada de mijloc, aceeași tripletă a produs golul al doilea, marcator fiind Căsăneanu, cu ceilalți doi asistenți.

România a câștigat medalia de aur la această competiție, totalizând 13 puncte. Formația tricoloră a promovat pentru grupa valorică IB.

În statistici, cel mai bun marcator al turneului a fost Andrei Vasile, cu 10 puncte (8 goluri și 2 pase decisive), același jucător adunând și cele mai multe goluri. Zsolt Szabo a fost liderul eficienței ofensive la fundași, cu 4 puncte obținute, toate din pase decisive. Portarul Ors Adorjan a avut cel mai bun procentaj, cu peste 95% parade reușite, el având în palmares și un shout-out, contra Estoniei.

Alte știri din Hochei