Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
România - Danemarca: Duel între două lidereSportPictures.eu
18 Nov 2014

România - Danemarca: Duel între două lidere

România încheie anul 2014 cu un meci de pregătire împotriva Danemarcei, programat marți seara, cu începere de la ora 20.30, pe Arena Națională.

România și Danemarca sunt lidere in grupele lor de calificare la Euro 2016, România după victoria împotriva Irlandei de Nord, iar Danemarca după 3-1 în deplasare cu Serbia. 

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în preliminariile EURO 2004, atunci când Danemarca a învins România cu 5-2 la București.

Pentru partida de marți seara, Anghel Iordănescu nu se poate baza pe Cristi Tănase, Bogdan Stancu, Gabriel Torje și, mai nou, Lucian Sânmărtean, toți accidentați. 

"Voi folosi mai multi jucători noi în meciul cu Danemarca. Vreau să îi văd la lucru pe toți cei care au fost convocați. Sunt 4-5 fotbaliști care nu au debutat încă în echipa națională de fotbal a României. În continuare, chiar și după aceste două jocuri vreau să mai aduc sânge proaspăt la naționala României. În perioada următoare, vreau să fac un program pentru o selecționata divizionară, tocmai pentru a vedea mai mulți jucători. Nu ascund faptul că vreau să rediscut situația unor fotbaliști care au renunțat la națională, dar mai pot face încă multe lucruri bune pentru această echipă. Vreau un rezultat pozitiv, în meciul cu Danemarca. O eventuală victorie ne va duce pe un loc superior în clasamentul FIFA. Eu cred în această echipă. Putem face în așa fel încât să construim o echipă de valoare, care să facă performanță", a declarat Iordănescu.

De partea cealaltă, Morten Olsen găsește deosebit de util testul de la București. "Nu trebuie s-o mai spun, nu am foarte multe soluții la mijloc. Trebuie să găsim idei pentru a merge mai departe, dar avem câteva teste bune înainte de lupta decisivă cu Serbia, care va avea loc în luna iunie. Avem timp să ne pregătim. Probabil că vor debuta câțiva jucători în meciul cu România", a spus Morten Olsen.

 

ROMÂNIA - DANEMARCA. Ora 20.30, în direct la PRO TV

Arena Națională, București.

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia).

ROMÂNIA: Pantilimon - Papp, Chiricheș, Gardoș, Raț - Hoban, Prepeliță - Enache, Chipciu, Maxim - Keșeru. Antrenor: Anghel Iordănescu.

DANEMARCA: Schmeichel - Kjær, Bjelland, Ankersen, Boilesen - Bech, Andersen, Kvist, Eriksen, Thomsen - Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal