Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
România – Argentina se va juca pe Stadionul Național de Rugby Arcul de TriumfRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Iun 2021

România – Argentina se va juca pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Naționala de rugby a României va întâlni în primul meci test World Rugby al lunii iulie, Argentina. Partida programată pentru data de 3 iulie, ora 21:00, va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București. Meciul va fi transmis în direct de TVR 1. Disponibilitatea arenei de a găzdui partida test World Rugby de sâmbătă a fost confirmată în această după – amiaza, Ucraina, echipa care s-a calificat în sferturile de finală ale EURO2020 și folosea stadionul din București ca bază de antrenament, a anunțat că se va deplasa direct la Roma și nu va mai reveni în România. 

Stejarii se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucție. Acestă partidă dintre România și Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf cu un eveniment sportiv. 

“Va fi un meci greu, toată lumea știe cine este Argentina, nu degeaba e în Top 10 mondial, vor veni să joace, să ne arate că sunt cei mai buni, că au bătut Noua Zeelandă, nu o să ne lase nicio șansă, sunt foarte jucăuși pe treisferturi și puternici pe grămadă. Noi ne propunem să fim o echipă în primul rând, să nu cedăm nimic, să ne ridicăm la nivelul lor pentru că  o să ne vadă echipa cea mai mică, bineînțeles. Este o partidă în care trebuie să ne depășim, să credem în noi și să demonstrăm că suntem o echipă, așa cum am mai spu. Atu-ul nostru este grămada, suntem puternici în moluri, trebuie să ne jucăm foarte bine punctele forte pe care le avem. În plus suntem fizici, avem un joc fizic, trebuie să rămânem așa și să nu intrăm în jocul lor, să nu-i lăsăm să ne alerge mult, trebuie să placăm și mai ales să punem puncte pe tabelă de câte ori avem șansa”, a declarat Andre Gorin, căpitanul Stejarilor.

”Argentina este o echipă cu o grămadă mai puternică decât a Georgiei și cu jucători pe treisferturi cu calități excelente. Să nu uităm că în urmă cu câteva luni, Argentina a învins Noua Zeelandă și a terminat de două ori la egalitate cu Australia. Sper ca jucătorii noștri să învețe mult din această experiență. Nu sunt meciuri de calificare, dar sunt meciuri împotriva a două echipe puternice și vreau să văd cum se comportă jucătorii în partide de acest nivel’, a declarat Andy Robinson, antrenorul României. 

“Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au înțeles momentul deosebit și au așteptat până astăzi. Dacă de dimineață eram siguri că vom juca pe Dinamo, la ora 11.00 au sosit primele crâmpeie de speranță. Acum după-amiază avem și confirmarea oficială. Vom inaugura Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf cu Argentina. Doresc să le mulțumesc celor de la Federația de Fotbal și celor de la MTS pentru sprijin”, a precizat și președintele FRR, Alin Petrache.

Biiletele pentru meciul România – Argentina se pot achiziționa online pe bilete.ro și fizic, în rețeaua partenerilor bilete.ro. De asemenea, se vor pune bilete în vânzare și la casieriile de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, urmând ca în ziua meciului, numărul punctelor de vânzare să fie suplimentat tocmai pentru a da posibilitatea tuturor suporterilor să-și achiziționeze bilete.

Federatia Romana de Rugby oferă suporterilor care vor veni la meci posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la stadion, în cadrul unui centru mobil, prețul acestuia fiind de 30 lei.

România și Argentina se întâlnesc la București după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, când Pumele s-au impus cu 21-18.

Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce Stejarii se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 și 2011.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby