Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Roland Garros: Ziua înfrângerilorAndreea Alexandru / Mediafax Foto
04 Iun 2018

Roland Garros: Ziua înfrângerilor

După victoriile entuziasmante înregistrate ieri, astăzi juniorii români au fost eliminați în proba de simplu, însă este remarcabilă prezența lor între cei 32 de băieți și fete care au rămas în lupta pentru trofeu.

Ștefan Paloși, 18 ani, locul 48 ITF juniori, a avut cea mai dificilă misiune în fața favoritului numărul 2 al tabloului, americanul Sebastian Korda, 17 ani, locul 2 ITF juniori, fiul fostului mare jucător ceh Petr Korda. Pe terenul numărul 9, Korda s-a impus după o oră și 15 minute cu scorul de 6-1, 6-4. Constănțeanul putea obține mai mult din setul secund dacă ar fi reușit hold-ul în ghemul 10 convertind una dintre cele trei șanse pe care și le-a construit, în timp ce Korda a profitat și a închis meciul cu prima ocazie.

Mai palpitantă a fost partida dintre Filip Jianu, 16 ani, locul 15 ITF juniori, și reprezentantul gazdelor Kyrian Jacquet, locul 853 ITF juniori, disputată pe terenul numărul 12. Un prim set pierdut în numai 20 de minute a fost recuperat după ce bucureșteanul a fost mai consistent pe finalul actului secund pe care l-a câștigat cu trei ghemuri consecutive după ce scorul era egal 3-3. Decisivul a început mai bine pentru francez, mai bun pe serviciu și cu un break făcut în ghemul 2, Filip a fost nevoit să alerge după recuperarea deficitului, dar francezul nu numai că și-a conservat avantajul, dar a și închis meciul cu încă un break. 6-1, 3-6, 6-2 după o oră și 33 de minute este scorul care l-a dus pe francez între ultimii 16 ”mușchetari” care se luptă pentru trofeu.

Cei doi jucători români au pierdut și partidele din turul inaugural al probei de dublu. Ștefan Paloși a făcut pereche cu belgianul Arnaud Bovy și a cedat cu 6-7 (5), 3-6 în fața perechii cap de serie numărul 5 formată din taiwanezii Ray Ho și Chun Hsin Tseng, în timp ce Filip Jianu și Nick Hardt (Republica Dominicană), cotați ca favoriți numărul 7, au fost învinși în prelungirile supertiebreak-ului, scor 6-1, 4-6, 9-11, de francezii Harold Mayot și Valentin Royer.

În oglindă cu meciul foarte scurt de ieri, Andreea Prisăcariu, 18 ani, locul 1003 WTA, a pierdut în numai 49 de minute partida în care a întâlnit-o pe chinezoaica Xiyu Wang, 17 ani, locul 410 WTA. Asiatica, cotată cu a 8-a șansă la câștigarea competiției, s-a impus cu 6-1, 6-0.

Alte știri din Juniori