Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Victorii pe linie pentru junioriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Iun 2018

Roland Garros: Victorii pe linie pentru juniori

Toți cei trei reprezentanți ai României în proba juniorilor de la Roland Garros au disputat astăzi meciurile lor de debut și au înregistrat victorii care îi propulsează în rândul celor 64 de jucători care se vor lupta în fiecare probă pentru cucerirea trofeului.

Băieții au fost cei care au evoluat primii. Filip Jianu, 16 ani, locul 15 ITF juniori, a avut nevoie de o oră și 25 de minute pentru a trece de spaniolul Carlos Sanchez Jover, 17 ani, locul 106 ITF juniori. Disputat pe terenul 12, jocul s-a încheiat cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4 în favoarea bucureșteanului care recent a câștigat turneul Mediterranée Avenir de la Casablanca. El îl va întâlni în turul secund pe învingătorul partidei dintre francezul Kyrian Jacquet (853 ITF juniori) și americanul Drew Baird (14 ITF juniori).

Constănțeanul Ștefan Paloși, 18 ani, locul 48 ITF juniori, a avut nevoie și el de set decisiv în jocul cu cehul Jiri Lehecka, 16 ani, locul 40 ITF juniori. Scorul înregistrat după două ore și 16 minute pe tabela terenului numărul 16 a fost 4-6, 6-3, 7-6 (3) cu un final palpitant în care compatriotul nostru a anulat două mingi de meci ale adversarului în ghemul 10, a ratat la rândul său două șanse de a închide partida în ghemul al 12-lea, dar cu un tiebreak fără emoții pentru el. În turul secund misiunea sa va fi una dificilă în fața favoritului numărul 2 al tabloului, americanul Sebastian Korda, 17 ani, locul 2 ITF juniori, fiul fostului mare jucător ceh Petr Korda.

În proba similară a fetelor, Andreea Prisăcariu, 18 ani, locul 1003 WTA, a avut nevoie de numai 55 de minute pentru a trece de japoneza Himari Sato, 16 ani, locul 60 ITF juniori. Partida disputată pe terenul numărul 4 s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-2 în favoarea Andreei, care în turul secund o va întâlni pe chinezoaica Xiyu Wang, 17 ani, locul 410 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp