Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Victorii în partea a doua a zileiAFP / Mediafax Foto
25 Mai 2015

Roland Garros: Victorii în partea a doua a zilei

După-amiaza a venit numai cu vești bune din partea jucătoarelor tricolore. Pe terenul 4 Irina Begu a avut un meci strâns cu americanca Bethanie Mattek Sands, locul 182 WTA, în fața căreia a câștigat cu 6-4, 7-6 (6) după 110 minute. Condusă cu 3-0 și 4-1 în primul set, Irina și-a afirmat statutul de cap de serie, a revenit și a închis setul după o serie de 5 ghemuri consecutive. În ultimul a trebuit să lupte din greu pentru a-și face serviciul, a irosit 3 mingi de set și a anulat o minge de break pentru a fructifica în cele din urmă a patra minge de set. În actul secund Mattek Sands pornește la fel de bine și conduce cu 3-0 cu break, însă Irina revine și egalează la 4, după care se ajunge la tiebreak. Aici americanca rupe ritmul la 3-3 și are prima șansa de a închide setul la 6-4. Irina îi contestă cele două mingi de set, accelerează pentru a închide tiebreak-ul și pune capăt partidei. În turul secund Irina va juca cu croata Ana Konjuh, locul 94 WTA, o jucătoare în vârstă de 17 ani care are bifată anul acesta victorii la Belinda Bencic și Mona Barthel.

Cea mai plăcută știre a serii a fost victoria Andreei Mitu în partida cu Alize Lim, reprezentanta gazdelor fiind admisă pe tabloul principal în baza unui wild-card. Andreea, locul 100 WTA, s-a impus în 70 de minute cu 6-3, 6-2 în fața celei clasate pe locul 279 WTA, însă startul în meci a fost marcat de emoții. Ea a cedat serviciul în chiar primul ghem al partidei, dar și-a revenit rapid și s-a instalat la conducerea partidei. Alize nu a putut ține ritmul și i-a oferit Andreei satisfacția primei victorii pe un tablou de turneu de mare șlem. Reprezentanta noastră va juca în turul secund cu învingătoarea partidei dintre cehoaica Karolina Pliskova (12 WTA) și chinezoaica Shuai Zhang (122 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp