Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Victorie pentru un visAFP / Mediafax Foto
05 Iun 2014

Roland Garros: Victorie pentru un vis

O oră și jumătate de meci intens au trecut ca o umbră de nor peste terenurile complexului parizian. Aflată din nou (iată ce surpriză!) în fața celei mai bune performanțe, Simona Halep a întâlnit-o pe jucătoarea germană Andrea Petkovic, locul 27 WTA, de care a trecut în două seturi cu scorul 6-2, 7-6.

Perspectiva locului 3 în ierarhia WTA este unul dintre obiectivele româncei, dar cele mai importante obiective ale unui campion sunt cele definite de mult, de când, junior fiind, visezi la o finală de turneu de seniori. Câștigarea turneului de junioare de la Roland Garros în 2008 a făcut-o să-și dorească să joace o finală pe Phillipe Chatrier. Iată că visul i se împlinește într-un an fantastic pentru ea, în care a intrat în top 10 și, iată, acum intră în top 3. Însă meciul care i-a adus calificarea în finală și poziția a treia în ierarhia WTA începând de luni nu a fost integral o plimbare prin parc.

După un prim set încheiat în mai puțin de jumătate de oră, setul secund a fost foarte disputat, primul în care Simona a avut de trecut peste o prestație consistentă a adversarelor sale. Simona a pus din start presiune pe adversara sa de astăzi, începând cu un break pe care l-a dublat în ghemul 5 mizând pe un forehand exploziv și o deplasare exactă în teren. Ea trece cu ușurință din apărare în atac pe o construcție migăloasă și răbdătoare a punctelor, cu angajament total în raliurile lungi. Cu 12-3 raportul loviturilor câștigătoare și 7-14 cel al erorilor neforțate, Simona a pus capăt primului set cu un scor des întâlnit în ultimele zile în meciurile disputate.

În setul 2 Simona a fost pusă în postura de a veni mereu din spate, însă răbdarea de care a dat dovadă a ajutat-o să câștige puncte-cheie și să se mențină aproape de Petkovic, care și-a ridicat nivelul jocului incomparabil de mult față de prestația avută în primul set. Germanca face prima break-ul, în ghemul 4, dar Simona revine și aduce egalitatea pe tabelă creând unghiuri și jonglând cu geometria loviturilor. Cu aceste atribute reușește să îi erodeze lui Petkovic încrederea ce o cuprindea pe măsură ce câștiga ghem după ghem. Dovadă stau dublele greșeli comise de germancă în două ghemuri consecutive pe serviciul ei, la scorul de 40-30. Se ajunge în tiebreak, unde cavalcada minibreak-urilor îi pune pe jăratec pe suporteri, chiar dacă Simona a reușit să se pună tot timpul să fie în avantaj pe tabelă.

Încheie tiebreak-ul la 4 și privește acum palmaresul pe care îl are cu Maria Sharapova, cea care i-a dat întâlnire în finala de sâmbătă. Amintirea finalei de la Madrid încă arde, dar nu stă în calea primei victorii a Simonei împotriva rusoaicei. O victorie pentru ca visul său să meargă mai departe.

Alte știri din Tenis de câmp