Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Victorie în două seturi și Halep ajunge în optimiAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
02 Iun 2018

Roland Garros: Victorie în două seturi și Halep ajunge în optimi

Simona Halep își continuă marșul către săptămâna a doua a turneului de simplu cu o victorie în fața jucătoarei germane Andrea Petkovic, locul 107 WTA.

”Exilată” pe terenul 18, unul renovat și al patrulea din punct de vedere al capacității, Simona a început în forță și a chinuit-o pe adversara sa în primul ghem al meciului. Petkovic a avut nevoie de 9 minute pentru a-și face serviciul, dar a compensat efortul cu un break obținut rapid, în numai 3 minute, pe un serviciu ezitant al constănțencei. Forehand-ul exploziv al elevei lui Darren Cahill îi aduce acesteia rebreak-ul și continuă să măture terenul pentru a plasa lovituri imposibil de returnat pentru a face hold-ul ce a egalat tabela. Seria ghemurilor de serviciu continuă pe măsură ce și asprimea loviturilor crește. Germanca primește două cadouri din partea Simonei și face 4-3, apoi constănțeanca servește bine cu un as și o lansare de nereturnat pentru Pekovic și restabilește egalitatea. Flirtând cu liniile și dictând cursul punctelor, Halep face break-ul în ghemul 9, dar este nevoită să cedeze serviciul după o dublă greșeală și o greșeală neforțată. Stimulată de meciul contra liderului mondial, Petkovic încearcă prea mult și își cedează din nou serviciul, iar Simona a închis setul după 57 de minute nu fără o doză de emoții, cu ajutorul fileului în două rânduri și după un ultim punct de mare spectacol.

Startul setului secund a fost unul mai puțin fericit pentru Petkovic, care se accidentează după ce I se blochează genunchiul drept pe o alunecare și după ce și-a cedat serviciul a solicitat intervenția fizioterapeutului. Cu un bandaj impresionant, revine în teren, dar nu poate evolua la nivelul primului set și se vede condusă cu 3-0. La pauza de bancă a renunțat la bandaj, dar totul este compromis pentru ea în fața unei adversare dezlănțuite. Simona încheie rapid conturile în setul secund, astfel încât după o oră și 28 de minute tabela terenului 18 indica 7-5, 6-0 pentru campioana noastră.

Calificată în optimi, Simona o va întâlni pe Elise Mertens, belgianca de pe locul 16 WTA pe care a învins-o recent pe zgura de la Madrid cu 6-0, 6-3.

Alte știri din Tenis de câmp