Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Ungur revine după 4 ani pe tabloul principalRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2016

Roland Garros: Ungur revine după 4 ani pe tabloul principal

Calificările probei masculine de simplu de la Roland Garros s-au încheiat astăzi pentru cei doi tenismeni români prezenți în concurs, Adrian Ungur (204 ATP) încheind cu succes campania de trei meciuri.

Piteșteanul a avut o evoluție remarcabilă în partida contra lui Frances Tiafoe, tânăra speranță în vârstă de 18 ani a tenisului american, jucător clasat pe locul 188 ATP. La capătul unei partide care a avut nevoie de set decisiv, Adrian a revenit după ce a fost condus cu set și a învins în 100 de minute cu scorul 4-6, 6-2, 6-4.

Revenit în set după ce a cedat serviciul în primul ghem al partidei, la 4-3 piteșteanul a cedat din nou inițiativa adversarului său, care a închis setul pe propriul serviciu. Chiar dacă începe tot cu un break al americanului, situația din teren se schimbă radical în setul secund, în care Adrian folosește inteligent alternanța loviturilor și îl pune pe Tiafoe în situația de a lovi din poziții incomode. De asemenea, românul plasează fără greșeală scurte la fileu la care mai tânărul său adversar nu găsește răspuns și, cu trei break-uri din patru ghemuri pe lansarea lui Tiafoe, Adrian duce partida în decisiv.

Aici ambii jucători sunt mai prudenți, compatriotul nostru salvează o minge de break în ghemul 7 și speculează foarte bine prima minge de meci ivită pentru a bifa o nouă prezență pe tabloul principal de la Roland Garros. Adrian revine pe tabloul principal după patru ani, în 2012 el fiind eliminat în turul secund în patru seturi de Roger Federer, cel care a declarat forfait pentru ediția din acest an. Din 2013 el a trebuit să joace calificări, în acel an fiind eliminat în runda finală, iar în 2014 și 2015 a fost eliminat în primul tur.

Din păcate, Marius Copil (180 ATP) a fost întrecut după două ore și un sfert de favoritul numărul 7 al competiției, spaniolul Roberto Carballes Baena (115 ATP), cu scorul 6-4, 3-6, 6-4. Arădeanul a condus cu 3-0 în setul decisiv, apoi cu 4-3 după ce a fost egalat, dar după ce a cedat break-ul în ghemul 9 nu a mai avut puterea să revină. El se mulțumește acum cu 16 puncte de clasament și un cec de 17.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp