Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Tecău, cu toate motoarele înainte!Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Iun 2015

Roland Garros: Tecău, cu toate motoarele înainte!

Rămas singurul reprezentant al tricolorului pe zgura de la Roland Garros, Horia Tecău o face cu mult succes în ambele probe în care este angrenat. Astăzi, constănțeanul a obținut o victorie importantă în proba de dublu masculin. Împreună cu Jean Julien Rojer, Horia a trecut de perechea Vasek Pospisil (Canada) / Jack Sock (SUA), cei cotați cu a doua șansă de câștigare a trofeului. Programată pe terenul 1, întâlnirea s-a desfășurat în condiții de vânt și s-a terminat după două seturi cu scor identic – 6-3, 6-3.

O singură minge de break le-a fost de ajuns lui Horia și Jean Julien pentru a obține avantajul în primul set, adjudecând ghemul 3 și urmărind conservarea avantajului. A fost și singura din primele 8 ghemuri, pentru ca în următorul ghem perechea româno-olandeză să își creeze trei mingi de break și set, însă nord-americanii s-au repliat și le-au anulat pe rând. În cele din urmă, Horia și Jean Julien au obținut și a patra șansă, fructificată de această dată.

Adversarii au pornit cu break setul secund și păreau să echilibreze situația, dar un rebreak a adus echilibrul până în ghemul 6, când Horia și Jean Julien au reușit să câștige pe serviciul nord-americanilor, obținând avantajul decisiv pentru câștigarea meciului.

Prin calificarea în semifinale, Horia își depășește cea mai bună performanță la turneul parizian înregistrată în urmă cu trei ani. În penultimul act al competiției, Horia și Jean Julien vor juca împotriva perechii formate din Ivan Dodig (Croația) și Marcelo Melo (Brazilia), favoriții numărul 3 ai tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp