Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Succes în decisiv, blockbuster în semifinaleAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
06 Iun 2018

Roland Garros: Succes în decisiv, blockbuster în semifinale

Simona Halep s-a calificat în semifinalele probei de simplu de la Roland Garros după un nou meci de poveste în compania jucătoarei germane Angelique Kerber, locul 12 WTA, și își asigură supremația în ierarhia circuitului profesionist în fața danezei Caroline Wozniacki.

Două ore și 14 minute a durat partida de astăzi încheiată cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-2 în favoarea constănțencei al cărei debut în meci nu a fost unul remarcabil. Adoptând un registru ofensiv, Simona a comis multe greșeli neforțate ce au dus-o la un incredibil 0-4 pe tabelă, scor la care începe să regândească strategia de joc. Un ghem alb urmat de un break obținut la avantaj după ce condusese cu 0-40 și de un hold în care a anulat două mingi de break ale adversarei au arătat o altă față a jocului constănțencei. O serie de ghemuri de serviciu a adus-o apoi pe Kerber în postura de a servi pentru set, însă Simona ”mătură” fundul terenului, plasează lovituri de rever în lung de linie și egalează tabela nesperat pentru un privitor neutru ce urmărise alt scenariu în primele ghemuri. Nici jucătoarea germană nu lasă garda jos, ca un adevărat zid viu returnează mingile campioanei noastre și revine în situația de a servi pentru a închide primul act al partidei. Replica Simonei este pe măsură astfel că se ajunge la tiebreak și aici Kerber este cea mai lucidă. 30 de greșeli neforțate a comis compatrioata noastră și a plasat 14 lovituri câștigătoare, o diferență dezavantajoasă în comparație cu prestația adversarei sale care a avut 8 lovituri câștigătoare și 21 de greșeli neforțate.

Setul secund ne arată o altă față a campioanei noastre, care trece la cârma jocului după un break în primul ghem și cu un randament îmbunătățit al serviciului își conservă avantajul până la final și închide setul cu un nou break. Doar 4 winner-e și 10 greșeli neforțate pentru Simona în setul al doilea, iar decisivul, în care a intrat cu serviciul și a avut o singură sincopă în ghemul al treilea, a arătat un joc mult mai compact și inteligent cu 8 lovituri câștigătoare și 6 erori neforțate.

În semifinală, constănțeanca o va întâlni pe Garbiñe Muguruza, spanioloaica depășind-o categoric cu 6-2, 6-1 pe Maria Sharapova.

Alte știri din Tenis de câmp