Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Sorana Cîrstea continuă parcursul bunRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Mai 2015

Roland Garros: Sorana Cîrstea continuă parcursul bun

Sorana Cîrstea a jucat un meci tensionat contra columbiencei Mariana Duque-Marino, jucătoare clasată pe locul 102 WTA și a doua favorită a calificărilor. După o oră și 50 de minute de joc, Sorana s-a impus cu scorul 7-5, 2-6, 6-3 făcând pasul în ultima fază a calificărilor. Este un rezultat remarcabil pentru jucătoarea din Târgoviște, care până zilele trecute nu reușise nicio victorie în acest sezon și câștigase numai un set într-un turneu ITF.

O dovadă că Sorana și-a readus moralul la cote competitive a fost și revenirea ei din primul set de la 0-4 la 3-4, apoi adjudecarea setului după o serie de 4 ghemuri consecutive. Efortul a costat-o în setul secund, când a cedat serviciul în două rânduri și a fost aproape de un rebreak în ghemul 8 ce ar fi ținut-o în joc, dar nu a mai putut forța finalul. Ea și-a dozat bine efortul în decisiv, unde a rupt serviciul columbiencei în trei rânduri și a reușit un prim ghem alb pentru 5-2, apoi a închis meciul pe propriul serviciu.

În ultimul act al calificărilor, Sorana o va întâlni pe paraguayanca Veronica Cepede Royg, locul 174 WTA, jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până în prezent.

Cealaltă româncă rămasă în cursa calificărilor, Patricia Țig, a cedat după un meci în care și-a jucat bine șansa în fața israeliencei Shahar Peer, locul 119 WTA, cap de serie numărul 13. La capătul unei partide ce a durat două ore și 20 de minute, Peer a învins cu 5-7, 6-4, 6-1.

Alte știri din Tenis de câmp