Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Simona, net superioarăAFP / Mediafax Foto
02 Iun 2014

Roland Garros: Simona, net superioară

Sferturile de finală sunt noul prag atins de Simona Halep la Openul Franței. Meciul din optimi disputat astăzi în compania americancei Sloane Stephens, locul 19 WTA, a curs pe parcursul a 80 de minute într-o notă de control eminamente total al româncei.

După un prim ghem câștigat greu pe propriul serviciu, Simona face un break alb ce o descumpănește pe Stephens, care însă își revine rapid și face rebreak-ul. Cu un ghem pe propriul serviciu și încă un break în ghemul 5, americanca preia conducerea cu 3-2, dar Simona răspunde la rândul său cu rebreak și trece apoi în avantaj. Stephens egalează la 4 și Simona își face după aceea serviciul, ambele ghemuri fiind abrazive pentru combatante, solicitându-le concentrarea și capacitatea fizică. La capătul acestor ghemuri, cea care iese pozitivă este Simona, care absoarbe mai bine tensiunea în comparație cu adversara sa și intră ”în zonă”.

Urmează o serie de trei ghemuri pe care constănțeanca le controlează categoric, iar americanca pare că nu se regăsește. Primul, un break, îi aduce setul Simonei, iar celelalte o pun în avantaj în actul secund. Ca un boxer, Stephens își revine din pumni și aruncă contre, iar ce rezultă este o succesiune de break-uri-rebreak-uri din care Simona iese avantajată. La 4-2 pentru ea, constănțeanca pune capăt seriei de break-uri și face 5-2, iar Stephens servește pentru a rămâne în meci. După un moment de respiro ce îi permite americancei să reducă din handicap, Simona rămâne pragmatică și închide meciul după 80 de minute.

6-4, 6-3 și românca se pregătește să o înfrunte pe Svetlana Kuznetsova, rusoaica de pe locul 28 WTA care s-a încoronat regină la Roland Garros în 2009. La un ”head-to-head” de 2-2, ultima victorie aparține rusoaicei pe zgura de la Stuttgart, în două seturi foarte disputate. Cu siguranță, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, meciul va avea cu totul alte elemente care, sperăm cu toții, vor duce la victoria Simonei.

Alte știri din Tenis de câmp