Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Simona, câtă siguranță!AFP / Mediafax Foto
31 Mai 2014

Roland Garros: Simona, câtă siguranță!

Meciul din șaisprezecimi al Simonei Halep contra Mariei Teresa Torro-Flor se anunța dezechilibrat din perspectiva clasamentului, cu românca prezentă în careul de ași, iar spanioloaica plasată pe locul 55, dar și al ultimelor rezultate înregistrate înainte de Roland Garros – Simona finalistă la Madrid, iar Torro-Flor eliminată în primul tur la Roma, Madrid și Strasbourg.

Jucătoarea născută la Villena, în apropierea Valenciei, este o jucătoare de mână dreaptă cu o constituție solidă, bine clădită fizic, având un forehand exploziv pe care l-a pus în valoare în câteva rânduri în debutul partidei. Spre nenorocul ei, Simona a ajuns la un nivel de mobilitate și de percepere a jocului care îi permit să folosească corect atuurile tehnice în situațiile tactice impuse de fiecare adversară.

După primele ghemuri de tatonare, Simona începe să pună presiune pe serviciul Mariei și o obligă să salveze două mingi de break pentru a închide al doilea ghem pe serviciul ei. Jocului variat, în unghiuri bine trasate de constănțeancă, o obligă pe spanioloaică să cedeze primul break în ghemul 5, iar Simona nu ratează apoi ocazia de a se distanța la 4-2. Torro-Flor trăiește din nou periculos în ghemul 7, unde este nevoită să revină de la 15-40 pentru a-și câștiga serviciul, dar acesta avea să fie și ultimul ghem pe care îl reușea în meci.

Din acel moment, Simona a declanșat furtuna pe terenul 2 și a luptat exemplar până la capătul celor 65 de minute cât a durat meciul. Returul cu procentaj de 48% în primul set și 80% în setul secund a fost devastator pentru adversara Simonei, care a fost în imposibilitate de a câștiga vreun break în primul set, neavând nici o ocazie, dar care a solicitat-o mai mult pe jucătoarea noastră în setul secund, când și-a construit 8 însă niciuna fructificată. Simona și-a surclasat adversara la capitolul mingi câștigătoare cu 24-15, iar la greșeli neforțate raportul a fost 24-11 pentru Torro-Flor.

Cu scorul 6-3, 6-0, Simona trece în optimi, meciul său contra americancei Sloane Stephens, locul 19 WTA, fiind programat luni la ora prânzului.

Alte știri din Tenis de câmp