Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Simona a deschis balul Bogdan Iordache / Mediafax Foto
24 Mai 2015

Roland Garros: Simona a deschis balul

Primind onoarea de a deschide ediția 2015 a Roland Garros, Simona Halep și-a onorat statutul de favorită și a învins pe arena Philippe Chatrier în meciul cu rusoaica Evgeniya Rodina, locul 91 WTA. Ceea ce părea a fi o plimbare în parc s-a dovedit a fi un pic mai complicat pentru Simona, care și-a adjudecat cele două seturi la diferență minimă: 7-5, 6-4 după 75 de minute de joc.

După sprintul până la 4-1 cu două break-uri, constănțeanca s-a văzut egalată la 5 pe fondul unor erori la serviciu și a greșelilor neforțate pe forehand. Rodina speculează serviciul 2 al Simonei și reușește câteva retururi direct câștigătoare ce îi ridică moralul. Cu toate acestea, Simona este jucătoarea cu mai multă experiență pe teren și îi rupe serviciul Rodinei în ghemul 11, la prima șansă, la fel ca și în cazul celorlalte două break-uri câștigate anterior, după care închide setul cu stil, cu un ghem alb.

Începutul actului secund este echilibrat ca evoluție a scorului, însă Simona își câștigă mult mai simplu serviciul decât adversara sa. Campioana noastră continuă să varieze loviturile și rezolvă puncte cu scurte de efect sau cu stânga-dreapta care o forțează pe rusoaică ori să lovească din mișcare, ori să ajungă prea târziu, ceea ce îi provoacă un disconfort vizibil. Cu cât avansează în meci, Rodina este din ce în ce mai greoaie, la propriu și la figurat, și cedează în ghemul 7, când salvează o primă minge de break, dar nu și pe a doua. Își revine imediat, însă, și pe fondul unei relaxări a Simonei egalează la 4, dar constănțeanca îi dă o replică tăioasă și cu un break alb intră la serviciu pentru meci. Fără a face un pas greșit, Simona pune punct primei prezențe pe Philippe Chatrier, una dintre cele mai frumoase arene din lume, pe care sperăm că va juca și în finala de peste două săptămâni.

Până atunci, următorul pas este meciul din turul 2 pe care îl va disputa cu Mirjana Lucic-Baroni, croata clasată pe locul 70 WTA care a învins-o astăzi pe americanca Lauren Davis, locul 64 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp