Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Și băieții au voie să viseze, nu e așa?Alexandru Hojda / Mediafax Foto
02 Iun 2014

Roland Garros: Și băieții au voie să viseze, nu e așa?

Cu ochii pe Simona Halep, foarte puțini privesc către singurul reprezentant al băieților rămas în cursa pentru un trofeu la Openul Franței. Florin Mergea a început periplul său parizian cu zâmbetul pe bune, privindu-și colegul căutând disperat un tricou albastru ca să poată intra pe teren în primul tur al probei de dublu.

Cu o atmosferă lipsită de tensiune Florin și Marin Draganja au depășit capii de serie numărul 8, polonezii Mariusz Fyrstenberg – Marcin Matkowski. În urma victoriei croatul a fost nevoit să-și prelungească rezervarea la hotel, pe care o făcuse doar până după primul meci, convins fiind că șederea sa nu va fi prea lungă la Paris. Al doilea meci le-a adus ca adversari dublul Teymuraz Gabashvili (Rusia) – Mikhail Kukushkin (Kazahstan), de care au trecut fără probleme, într-un exercițiu de coeziune ce le-a sudat echipa, în timp ce partida din turul 3 contra perechii Feliciano Lopez (Spania) – Jurgen Melzer (Austria) a fost o bună probă a constanței în joc.

Toate la un loc au fost o pregătire serioasă pentru un meci de calibru împotriva favoriților numărul 3, canadianul Daniel Nestor și sârbul Nenad Zimonjic, un cuplu omogen de jucători de mână stângă. Determinarea a fost ingredientul secret al perechii Mergea – Draganja, ce le-a adus o victorie mare și accederea în semifinale după un meci roller-coaster.

Break-ul din debutul meciului reușit de perechea româno-croată a fost anulat în ghemul 4, după care fiecare parte își face serviciul și ghilotina tiebreak-ului îi penalizează pe Florin și Marin, care au cedat două minibreak-uri.

Starea de echilibru în joc s-a menținut în setul secund până în ghemul 8, când cei doi outsideri au o șansă de break și o fructifică, apoi aduc egalitatea la seturi pe propriul serviciu.

Decisivul are o derulare similară cu primul set, debut cu break pentru Florin și Marin la prima ocazie avută, urmat apoi de ghemuri pe propriul serviciu adjudecate de ambele părți. Nestor – Zimonjic egalează situația la break-uri în ghemul 8 și se ajunge din nou la tiebreak. Un minibreak rapid înclină balanța în favoarea cuplului sârbo-canadian, care își conservă avantajul până la 5-3, însă Florin și Marin aduc în joc doza de nebunie frumoasă care le-a marcat debutul turneului și dau tabela peste cap cu o serie de 4 puncte consecutive.

6-7, 6-4, 7-6 și Florin zâmbește, după un meci de două ore și un sfert. Urmează semifinala în compania perechii spaniole Marcel GranollersMarc Lopez, capii de serie numărul 12, cei care i-au eliminat pe principalii favoriți, frații Bryan. Spaniolii sunt cunoștințe bune ale lui Florin, care i-a învins în semifinalele turneului ATP de la Viña del Mar, Chile, la începutul lunii februarie, ceea ce îi oferă un ascendent moral și îl îndreptățește să viseze la o finală pe zgura de la Roland Garros. Căci și băieții au voie să viseze, nu e așa?

Alte știri din Tenis de câmp