Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Randament maxim la simpluAFP / Mediafax Foto
28 Mai 2015

Roland Garros: Randament maxim la simplu

Ambele românce rămase în cursă în proba de simplu au repurtat victorii și au trecut în turul 3 al competiției. Irina Begu a intrat prima în luptă, meciul său contra croatei Ana Konjuh, locul 93 WTA, fiind programat pe terenul 5. Partida nu a avut istoric, Irina impunându-se categoric cu 6-2, 6-0 în 65 de minute. În turul 3 Irina va avea un meci care îi va testa capacitatea maximă de concentrare și de efort, urmând a o întâlni pe cehoaica Petra Kvitova, numărul 4 mondial, întâlnire programată sâmbătă.

Una dintre surprizele zilei a fost provocată de cealaltă reprezentantă a României rămasă în concurs, Andreea Mitu. În meciul său din turul secund a reușit o victorie de senzație împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, clasată pe locul 12 WTA. După ce a pornit ezitant partida, cedând primul set cu 6-2, Andreea s-a montat mai bine în actul secund și a menținut ritmul cu adversara sa, ceea ce a avut ca efect intrarea în tiebreak. Mâna mai sigură pe rachetă și atitudinea mai îndrăzneață a făcut diferența aici pentru Andreea, jucătoarea noastră reușind să se impună la limită. Descătușată după ce și-a demonstrat încă o dată că are atribute care îi permit să joace de la egal la egal cu jucătoarele de top, pornește cu break în decisiv, pe care îl consolidează imediat cu un ghem de serviciu. După două ghemuri muncite, Pliskova revine cu un ghem alb, apoi anulează avantajul Andreei. Un rebreak și un nou ghem de serviciu o duc pe Andreea la 4-2, apoi victoria pare a fi aproape după un nou ghem în care Pliskova își cedează serviciul. Servind pentru meci, Andreea nu poate face punctul decisiv, iar cehoaica dă totul pentru a rămâne în joc și câștigă ghemul, apoi rezistă asaltului bucureștencei, mai salvează două mingi de meci și se apropie la o singură lungime: 5-4 pentru Mitu, care servește din nou pentru meci. De această dată, compatrioata noastră nu mai face nicio concesie și fructifică următoarea minge de meci procurată. 2-6, 7-6 (5), 6-4 după 2 ore și 23 de minute, o nouă victorie de referință pentru Andreea, încă una în acest sezon minunat pentru ea. Accederea în turul 3 nu numai că este o premieră pentru ea, dar o și propulsează pe cea mai bună poziție în ierarhia WTA, în clasamentul la zi urcând nu mai puțin de 16 locuri până pe 84. Depinde de ea dacă va continua ascensiunea, meciul din turul 3 fiind contra italiencei Francesca Schiavone, locul 92 WTA, care a provocat la rândul ei o surpriză prin eliminarea rusoaicei Svetlana Kuznetsova, locul 18 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp