Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Rămânem fără reprezentanți pe tablourile masculineMircea Rosca / SportPictures.eu
28 Mai 2018

Roland Garros: Rămânem fără reprezentanți pe tablourile masculine

Marius Copil, unicul tenismen român înscris la această ediție a turneului de mare șlem parizian, a început bine partida contra italianului Marco Cecchinato, locul 72 ATP. Arădeanul a dat speranțe conducând cu dublu break fără a-și ceda serviciul după un prim sfert de oră de la startul meciului. Cu un joc la serviciu solid, arădeanul clasat pe locul 94 ATP a închis primul set după un pic mai mult de jumătate de oră și a revenit dintr-o situație delicată anulând două mingi de break pe prima lansare din setul secund. Agresiv la retur, Marius a întâmpinat o rezistență mai consistentă din partea italianului și a fost nevoit să treacă prin furcile caudine ale tiebreak-ului pentru a se impune și în al doilea set la o oră și 24 de minute de la primul serviciu.

Echilibrul s-a păstrat și în actul al treilea în care compatriotul nostru a fost forțat să-și cedeze serviciul în ghemul 11, apoi italianul a revenit de la 0-40 pentru a face hold-ul și a închide setul. Cecchinato face break în debutul setului 4 și îl consolidează cu ghemul de serviciu, confirmând creșterea nivelului jocului prestat, în timp ce Copil trece printr-o perioadă mai puțin fastă și cedează al doilea break. Arădeanul își face prima dată serviciul în ghemul 5, dar este prea târziu pentru a reveni în set și meciul intră în decisiv, unde până la scorul de 7-7 nu se ivește nicio minge de break.

Marius este nevoit să anuleze două șanse de break ale adversarului în ghemul ulterior, dar nu a mai putut salva o a treia ivită în ghemul 17, apoi Cecchinato a profitat și a închis partida-maraton.

Aproape trei ore și 45 de minute a durat jocul ce a ținut cu sufletul la gură spectatorii din tribunele terenului 16, scorul final fiind 2-6, 6-7 (4), 7-5, 6-2, 10-8 în favoarea italianului. Marius nu își poate depăși performanța de anul trecut și părăsește capitala Franței cu 10 puncte de clasament și un cec de 40.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp