Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Povestea continuă frumos pentru BuzărnescuMircea Rosca / SportPictures.eu
01 Iun 2018

Roland Garros: Povestea continuă frumos pentru Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu dovedește că este o jucătoare care prin natura jocului prestat își găsește cu ușurință un loc între primele 10 jucătoare ale lumii. Partida din turul 3 al probei de simplu contra favoritei numărul 4 a tabloului și ocupanta locului 4 WTA, ucraineanca Elina Svitolina, a exemplificat încă o dată acest lucru și numai problemele medicale mai pot opri acum ascensiunea lui Dr. Buzz, așa cum este numită în circuit Mihaela, să continue ascensiunea în ierarhia WTA.

O oră și 37 de minute a durat meciul de pe terenul 1 încheiat cu scorul de 6-3, 7-5, dar este un meci de poveste ce poate fi narat într-un interval mai lung decât cel al timpului de joc.

Rezumându-ne la liniile mari, compatrioata noastră a făcut exact ceea ce trebuia să facă în teren fără a încerca să găsească soluții inedite pe parcursul schimburilor de mingi. Serviciul a scos-o de multe ori din încurcătură, ori așii, patru la număr în contul ei, ori lansările bine plasate i-au conferit poziții în teren din care și-a putut elibera devastatoarea lovitură de forehand, cea care i-a adus majoritatea celor 31 de lovituri direct câștigătoare din meci. În cazurile în care serviciul nu a ajutat-o să câștige puncte rapid, ea a avut răbdarea să construiască puncte metodic în raliuri lungi fără a se grăbi să închidă, la fel ca și în jocul de retur în care de multe ori a trecut din defensivă în ofensivă și a sufocat-o pe Svitolina, obligând-o să facă numeroase greșeli forțate, 19 la număr. De asemenea, spre deosebire de alte partide, Mihaela nu și-a dat frâu liber nervilor atât de mult și a reușit să țină sub capac răbufniri care i-ar fi deranjat concentrarea.

Așa a fost în actul secund, când la scorul de 5-4 în favoarea adversarei i-a anulat acesteia o minge de set și i-a lovit decisiv zidul de încredere reușind al doilea rebreak și închizând apoi partida la prima șansă pe care și-a construit-o.

Cam aceasta a fost, pe scurt, istoria celei de-a doua victorii a Mihaelei împotriva unei jucătoare de top 10 WTA după cea de la Doha contra Jelenei Ostapenko, ea urmând să o întâlnească în optimile de finală pe Madison Keys, americanca de pe locul 13 WTA care a eliminat-o pe japoneza Naomi Osaka, locul 20 WTA. Sperăm că povestea compatrioatei noastre pe tabloul principal va continua cu a patra victorie și reamintim faptul că este primul turneu de mare șlem la care Mihaela a cunoscut succesul pe tabloul principal.

Alte știri din Tenis de câmp