Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Monica deschide balulAFP / Mediafax Foto
25 Mai 2014

Roland Garros: Monica deschide balul

Monica Niculescu a fost prima jucătoare româncă de pe tabloul principal intrată în focurile luptelor din arena pariziană. Astăzi ea a disputat meciul din primul tur în compania estoniencei Kaia Kanepi, jucătoare ce ocupă locul 26 WTA și era cotată ca a 25-a favorită a turneului. Kanepi are amintiri frumoase de la Roland Garros, cu un sfert de finală pierdut în fața Mariei Sharapova în urmă cu două ediții, însă întâlnirea de astăzi nu o poate trece în această categorie. Niculescu, locul 75 WTA, i-a limitat estoniencei amintirile pentru ediția 2014 la un joc de 2 ore și un sfert în care a trecut de la extaz la agonie.

Echilibrul primului set în care s-a mers cap la cap până la 4-4 a fost rupt de Monica, autoarea unui break în urma conversiei celei de-a treia șanse pe care și-a construit-o. Kanepi revine imediat și conduce cu 0-40, pierde o minge de rebreak, dar recuperează handicapul break-ului la punctul următor. Ghemul 11 este strâns, dar estonianca își face serviciul în cele din urmă, după ce i-a anulat Monicăi o șansă de break. Servind pentru a rămâne în set, Monica se vede condusă cu 0-30, apoi recuperează până la 30-40, dar Kanepi transformă în set cea de-a doua șansă de care a dispus.

Relaxată după câștigarea primului set, Kanepi lasă garda jos și Monica îi arată că are resurse pentru a-și ridica nivelul jocului, accelerând până la 5-0, moment în care estonianca revine și face 3 ghemuri consecutive, dintre care două break-uri. Acel ghem pe propriul serviciu avea să rămână singurul în set, deoarece Monica readuce egalitatea la seturi cu un nou ghem pe serviciul lui Kanepi.

Decisivul îi aparține în totalitate jucătoarei noastre, care cedează un singur ghem, pe propriul serviciu, și câștigă 4 ghemuri albe, dintre care două break-uri. Kanepi termină meciul în genunchi și trece întâlnirea cu Monica la capitolul ”de studiat cu atenție”.

Monica zâmbește și are și de ce: după 5-7, 6-3, 6-1 cu Kanepi, în turul secund se pare că va avea o misiune mult mai ușoară, urmând a o întâlni pe învingătoarea meciului dintre argentinianca Paula Ormaechea (76 WTA) și elvețianca Romina Oprandi (121 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp