Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mitu, victorie minunată!AFP / Mediafax Foto
30 Mai 2015

Roland Garros: Mitu, victorie minunată!

Pe terenul 2 al complexului Roland Garros minunile făcute de tenismenele românce continuă! Andreea Mitu a făcut un meci excelent în fața unei foste învingătoare pe zgura pariziană, italianca Francesca Schiavone. Regina turneului din 2010 s-a recunoscut învinsă de mentalul solid al Andreei, poate mai solid decât forehand-ul său care a făcut ravagii în unele momente.

Startul partidei a fost echilibrat în teren, dar dezechilibrat pe tabelă. Andreea a pornit lansat pe serviciul italiencei și avea trei mingi de break, însă Schiavone a recuperat punct cu punct și și-a trecut în cont ghemul inaugural în special grație experienței sale. Jucătoarea de 35 de ani ”i-a întors serviciul” Andreei și a condus 0-40 pe serviciul compatrioatei noastre, care a egalat, a mai anulat o a patra minge de break, dar nu a reușit să o salveze și pe a cincea. Un ghem alb a dus scorul la 3-0 și meciul nu arăta prea bine pentru Mitu. Bucureșteanca se apropie din nou de break în ghemul 7 și îl și reușește la a doua minge, dar Schiavone limitează din nou entuziasmul fanilor români cu un rebreak și servește pentru set. Andreea păstrează nervii tari și forțează liniile, ceea ce îi aduce un nou break și o serie de alte trei ghemuri pentru a închide setul în favoarea ei. Un final incredibil de set după un debut atât de categoric al italiencei.

Nici pauza de vestiar pe care a solicitat-o Schiavone nu a ajutat-o în startul setului secund, în care Andreea îi contestă cu succes serviciul și își dublează reușita cu un ghem alb. La 2-0, ea are două mingi de break, dar italianca revine și păstrează diferența minimă pe tabelă. La 3-1, după un ghem alb urmează un break alb al fostei campioane, care trece în avantaj cu un nou ghem de serviciu. Andreea este acum pusă în postura de a veni din spate pe tabelă, situație în care multe jucătoare mult mai experimentate nu fac față și clachează. Andreea a trecut peste scurtele puse de adversara sa, peste loviturile de rever pe care au adus winner-e italiencei și după ce egalează la 4 face un nou break și intră la serviciu pentru meci. Tensiunea este în aer, se resimte puțin și în privirea ei, dar stă acolo, mintea nu-i fuge departe și după ce egalează la 15 și la 30 își face rost de prima minge de meci. O ratează, la fel ca și pe a doua, anulează o minge de 5-5 și închide partida cu prima sa scurtă, de fapt o contrascurtă ce o îngenunchează, la figurat, pe italiancă.

7-5, 6-4 după 110 minute, o victorie ce îi aduce Andreei un salt de cel puțin 33 de locuri în clasamentul WTA unde acum este clasată pe locul 100. Este cea mai bună performanță a sa, obținută la intrarea directă pentru prima dată pe un tablou al unui turneu de mare șlem și sperăm să o vedem oferind din nou publicului zâmbete și lacrimi de bucurie după meciul din optimi cu belgianca Alison Van Uytvanck, locul 88 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp