Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mitu, început de povesteBogdan Iordache / Mediafax Foto
01 Iun 2015

Roland Garros: Mitu, început de poveste

Optimile au fost pragul pe care Andreea Mitu nu l-a putut depăși acest an, însă acesta nu este decât un nou obiectiv de depășit de către ambițioasa jucătoare de 23 de ani, singura româncă rămasă în cursa probei de simplu.

Adversara sa, belgianca Alison Van Uytvanck, locul 97 WTA, se numără și ea printre surprizele ediției din acest an ale turneului parizian. Solidă, un hard hitter autentic, Van Uytvanck a început în forță bazându-se pe forehand-uri aspre și pe urcări la fileu bine elaborate, gândite pas cu pas. Serviciul bine țintit și puternic i-a adus puncte facile în primul set câștigat cu 6-1 în 25 de minute. Cu un procentaj de 69% pe primul serviciu, Van Uytvanck a câștigat 14 dintre cele 20 de puncte jucate cu acesta, în timp ce Andreea, chiar dacă a avut un procentaj mai bun pe primul – 75%, a reușit să adjudece numai 4 dintre cele 12 puncte jucate. Belgianca s-a detașat rapid la 5-0, iar revenirea Andreei pe propriul serviciu nu a fost dublată de un break care să-i fi redeschis perspectiva în set.

În debutul setului 2 Andreea lovește mai devreme mingea, este mai incisivă și își face cu destule emoții, totuși, serviciul în primul ghem. Belgianca începe să greșească și cu trei erori neforțate îi oferă jucătoarei noastre o primă șansă de break. După ce și-a permis luxul de a irosi o șansă pe un retur în forță, Andreea este egalată după un winner și un as. Cu aceeași lejeritate, Van Uytvanck comite erori neforțate și în același timp servește ași și după ce salvează 4 mingi de break egalează la 1. Bucureșteanca își face din nou serviciul după ce a început să o miște pe teren pe adversara sa și să o surprindă cu lovituri surpriză, cum a fost o primă scurtă reușită ce a indispus-o vizibil pe masiva belgiancă. Consecventă stilului afișat, Van Uytvanck restabilește egalitatea și face primul break în ghemul 5, apoi eliminând greșelile apărute în startul setului și continuând să trimită adevărate proiectile din serviciu, ea se detașează la 4-2. Cu un serviciu la nivel superior, Andreea revine și menține diferența minimă, apoi controlează câteva mingi pe serviciul adversarei sale și își crează o nouă șansă de break. Egalată, ea penalizează un serviciu 2 scurt cu un rever direct câștigător, dar atunci când primul serviciu îi intră belgiencei nu mai este nimic de făcut. La 5-3 Andreea servește pentru a rămâne în meci și o minge trimisă în banda fileului îi refuză câștigarea ghemului, după care o dublă greșeală pune capăt partidei.

6-1, 6-3 după aproape 70 de minute încheie aventura Andreei Mitu la Paris. O aventură plăcută, cu amintiri frumoase și cu noi orizonturi deschise. Cele 240 de puncte îi asigură un salt consistent în clasament până pe locul 67, iar cei 145.000 de euro câștigați se vor adăuga celor 259.263 USD acumulați până acum începând din 2006.

De remarcat faptul că Andreea a jucat pentru prima dată pe tabloul principal al unor turnee WTA anul trecut la Wimbledon și București, până atunci ea participând numai la turnee ITF. La ambele turnee WTA a ieșit din primul tur, însă anul acesta peisajul se schimbă și cu siguranță se va număra printre protagoniste în special la turneul ce va fi găzduit de Arenele BNR în perioada 13-19 iulie.

Alte știri din Tenis de câmp