Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mergea trece în optimi, Tecău iese din competițiiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mai 2016

Roland Garros: Mergea trece în optimi, Tecău iese din competiții

Misiune ușoară pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna în turul secund al probei de dublu de la Roland Garros. Perechea româno-indiană a dispus cu 6-3, 6-4 de o pereche franceză intrată pe tabloul principal în baza unui wild-card, formată din Gregoire Barrere și Quentin Halys. Programată pe terenul 6, partida a oferit spectatorilor două seturi diferite ca scenariu: primul a avut o curgere rapidă și a fost tranșat de favoriții numărul 6 după ce s-au detașat cu break la 3-0, în timp ce al doilea jocul a fost mult mai animat și s-au înregistrat nu mai puțin de 5 break-uri. Florin și Rohan vor juca cu perechea formată din americanul Brian Baker și neo-zeelandezul Marcus Daniell, iar în sferturi ar putea să-i aibă ca adversari pe favoriții numărul 3, croatul Ivan Dodig și brazilianul Marcelo Melo.

Veștile proaste vin din partea lui Horia Tecău. Constănțeanul a pierdut partida din turul 2 pe care a disputat-o împreună cu Jean Julien Rojer contra dublului format din uruguayanul Pablo Cuevas și spaniolul Marcel Granollers-Pujol. Partida a durat aproximativ două ore și a fost câștigată cu scorul 5-7, 6-4, 6-3, Cuevas/Granollers întorcând cursul meciului după ce au fost conduși la seturi. Un singur break a fost de ajuns pentru a echilibra situația la seturi, iar în ultimul set perechea uruguayano-spaniolă a rupt echilibrul la 3-3 și a închis partida cu două break-uri. Perechea româno-olandeză primește câte 90 depuncte de clasament și un cec în valoare de 19.000 EUR.

După insuccesul alături de Juls, Horia a suferit o nouă înfrângere împreună cu Simona Halep în proba de dublu mixt. Chiar dacă au pornit bine, cu break pe serviciul lui Max Mirnyi, constănțenii s-au văzut nevoiți să se încline în fața jucătorului din Belarus și a partenerei sale, taiwaneza Yung-Jan Chan, ocupantă a poziției a 5-a în ierarhia de dublu a WTA. La acapătul a 80 de minute de joc, victoria le-a parvenit adversarilor cu scorul 7-5, 7-6 (3), Horia și Simona primind pentru participarea lor pe tabloul principal un cec de 4.250 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp