Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mergea și Tecău, la braț în turul 2Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
27 Mai 2015

Roland Garros: Mergea și Tecău, la braț în turul 2

Ambii reprezentanți ai României în proba de dublu masculin au repurtat victorii în meciurile turului inaugural al competiției. Primul a intrat în luptă Florin Mergea pe terenul 11. Alături de Rohan Bopanna, împreună cu care sunt favoriții numărul 9 ai turneului, au avut parte de un joc mai complicat, ce a durat 110 minute și s-a încheiat cu scorul 5-7, 6-3, 6-4. Adversarii, perechea sârbă Filip Krajinovic / Viktor Troicki, au trecut de un moment delicat în chiar al doilea ghem al partidei și au reușit să revină de la 0-40 și apoi să mai anuleze o minge de break a dublului româno-indian (se joacă după sistemul clasic de punctaj) pentru a-și face serviciul. După acest moment, sârbii au dat replica și au mers cap la cap cu Florin și Rohan, reușind să le rupă serviciul în ghemul 11 și apoi să tranșeze setul în favoarea lor. După un break-rebreak în debutul setului secund, Florin și Rohan reușesc să câștige pe serviciul advers în ghemul 8 și egalează situația la seturi. Echilibrul în joc se menține și în setul decisiv, însă experiența este pusă în valoare de Florin și Rohan atunci când este nevoie. În ghemul 8, cei doi se văd la rândul lor conduși cu 0-40, dar reușesc să își facă serviciul, pentru ca imediat după aceea să facă break-ul care a decis partida. Astfel, experiența superioară s-a impus și Florin și Rohan se pregătesc acum de meciul din turul secund în care îi vor întâlni pe americanii Austin Krajicek și Donald Young.

Pe terenul 8 au jucat Horia Tecău și Jean Julien Rojer. Misiunea favoriților numărul 5 a fost la fel de delicată, chiar dacă au trecut în 80 de minute de adversarii lor - Rameez Junaid (Australia) / Adil Shamasdin (Canada) - scorul a fost foarte strâns 6-4, 7-6 (5). Meciul a pornit cu dreptul pentru Horia și Jean Julien, care au făcut break în primul ghem și apoi au conservat avantajul până la final. În actul secund echilibrul s-a păstrat până la tiebreak, unde adversarii au făcut primul minibreak, însă perechea româno-olandeză a recuperat și a reușit punctul decisiv pe serviciul advers în chiar ultimul al partidei. Următorii adversari pe care Horia și Jean Julien îi vor întâlni sunt americanii Steve Johnson și Sam Querrey.

Horia a repurtat astăzi o victorie și în proba de dublu mixt alături de slovena Katarina Srebotnik, câștigătoare a cinci titluri de mare șlem în această probă, din care patru la Roland Garros. Cei doi au trecut cu 6-2, 6-4 de dublul francez Stephanie Foretz / Edouard Roger-Vasselin și pot întâlni în turul secund perechea favorită numărul 8 formată din elvețianca Martina Hingis și indianul Leandro Paes.

Alte știri din Tenis de câmp