Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mergea, la începutul unui nou drumAlexandru Hojda / Mediafax Foto
05 Iun 2014

Roland Garros: Mergea, la începutul unui nou drum

Florin Mergea a pus astăzi capăt unei evoluții extraordinare la Openul Franței. Ceea ce părea până în urmă cu doi ani o utopie, acum a devenit un început de drum pentru olteanul renăscut din propria cenușă, în special cu ajutorul soției, dar și cu ajutorul consistent al antrenorului său. Toți cei care credeau în el sunt de părere că semifinala de la Roland Garros nu este decât un nou reper al unui traseu de lungă durată pentru jucătorul de 29 de ani, început odată cu primul trofeu câștigat în toamna anului trecut.

Florin sudează acum parteneriatul cu croatul de 23 de ani Marin Draganja, alături de care a jucat astăzi semifinala programată împotriva perechii spaniole Marcel Granollers – Marc Lopez, capii de serie numărul 12 ai turneului. Jocul s-a întins pe durata a trei seturi și a fost câștigat de spanioli după 90 de minute de joc cu 6-3, 1-6, 6-3.

Momentul decisiv al primului set a fost rebreak-ul făcut de spanioli în ghemul 8, după ce Florin și Marin au recuperat break-ul cedat în debutul meciului. Setul secund a fost da cappo al fine un tur de forță al celor doi, adversarii spanioli reușind să facă doar 11 puncte în 7 ghemuri.

Decisivul crește tensiunea și în teren și pentru spectatori, iar cei care cedează primii sunt Mergea-Draganja. Break-ul cedat în ghemul 6 le oferă spaniolilor posibilitatea să facă 5-2 și îi obligă pe Florin și Marin să servească în următorul ghem pentru a rămâne în meci. O fac la capătul unui ghem de 18 puncte, în care băieții noștri au salvat 3 mingi de meci. Pe serviciul spaniolilor, Florin și Marin mai anulează o minge de meci, însă cedează în cele din urmă.

Campania pariziană le aduce celor doi câte 720 de puncte de clasament și un cec de 100.000 euro, reprezentând o investiție profitabilă pentru un început de drum comun al celor doi, drum pe care li-l dorim a fi cât mai lung.

Alte știri din Tenis de câmp