Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Mergea, inteligență și constanțăSportPictures.eu
01 Iun 2014

Roland Garros: Mergea, inteligență și constanță

Cu aceste atribute a intrat Florin Mergea în meciul de astăzi de pe terenul 3 alături de partenerul său croatul Marin Draganja pentru a-i înfrunta pe Feliciano Lopez (Spania) și Jurgen Melzer (Austria) în partida din turul 3 al turneului de dublu. Românul a reușit să le transmită și partenerului său, rezultatul fiind transpunerea pe tabela de marcaj după 70 de minute de joc. Dublul româno-croat a câștigat în minim de seturi cu 7-5, 6-3, dar meciul a fost disputat într-o notă de echilibru.

După un început de meci în care exprimarea a fost un pic mai coerentă din partea adversarilor, care au avut 4 șanse de break anulate, Florin și Marin au schimbat registrul și și-au adjudecat ghemurile pe propriul serviciu cu un număr mai mic de puncte jucate, grație unui randament superior pe primul serviciu. Lopez-Melzer devin mai incisivi pe final de set și la scorul de 5-4 în favoarea lor obțin o nouă minge de break, de data aceasta și de set, dar Florin și Marin o anulează și readuc egalitatea. În ghemul următor cei doi reușesc să răstoarne situația și să fructifice a treia șansă de break oferită, iar pe serviciul lor încheie setul cu un ghem la 15. Mergea-Draganja folosesc ascendentul pentru a deschide actul secund cu un break alb și imediat se detașează la 2-0. Setul curge liniar până la finalul său, cu ghemuri încheiate la 15, cu singura diferență că în ghemul 9 Florin și Marin reușesc un al doilea break cu care pun capăt meciului.

În sferturi cei doi vor da piept cu perechea formată din canadianul Daniel Nestor și sârbul Nenad Zimonjic, cei care i-au eliminat pe Tecău – Rojer și au interzis o întâlnire românească în această fază a competiției. Experiența pe care au acumulat-o în meciurile anterioare jucate împotriva adversarilor ”stângaci” le va folosi cu prisosință în întâlnirea programată mâine, pe terenul 2, începând cu ora 14:00, ora României.

Alte știri din Tenis de câmp