Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Hănescu pierde în 4 seturiSportPictures.eu
27 Mai 2014

Roland Garros: Hănescu pierde în 4 seturi

Victor Hănescu a avut parte de o tragere la sorți complicată, adversarul său din primul tur fiind Gael Monfils, locul 28 ATP.

Excentricul, dar în același timp tehnicul jucător francez este capabil de orice, de la schimburi incredibile de mingi la ratări monumentale, și de aceea este întotdeauna un adversar redutabil, indiferent de poziția pe care o ocupă în ierarhii. Cu scorul de 2-2 la întâlnirile directe, ultima datând din 2011 tot pe zgură și câștigată de Victor, Gael pornea favorit și din prisma poziției din clasament. 

Francezul și-a luat rolul în serios și și-a adjudecat primul set la 2 cu două șanse de break convertite din tot atâtea de care a dispus și cu 30-18 la raportul loviturilor câștigătoare. În setul secund acest raport se inversează, fiind de 37-28 în favoarea lui Victor, care reușește să întoarcă scorul de la 2-4 la 6-4 cu trei ghemuri scurte și un ghem decisiv în care Gael a salvat două mingi de set. Francezul pleacă bine în setul 3 și conduce cu 3-0, dar Victor se mobilizează și răstoarnă situația preluând conducerea cu 4-3. Gael găsește resursele necesare pentru a anula break-ul care făcea diferența și câștigă apoi setul pe propriul serviciu. În setul 4 Victor își face primele două ghemuri pe propriul serviciu, însă de la 2-1 Monfils apasă pe accelerator și termină setul și meciul.

După două ore și jumătate, Monfils îl învinge pe Victor cu 6-2, 4-6, 6-4, 6-2. Hănescu acumulează 10 puncte de clasament și încasează un cec în valoare de 24.000 euro.

Alte știri din Tenis de câmp