Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Halep, regina zgurii parizieneMustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures
09 Iun 2018

Roland Garros: Halep, regina zgurii pariziene

La 10 ani de la momentul câștigării competiției junioarelor, Simona Halep s-a încununat astăzi regină la Roland Garros, acest campionat mondial de tenis pe zgură. Finala cu americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA, este o demonstrație de tenis modern, jucat la cea mai înaltă intensitate, diferența fiind făcută de mentalul mult mai solid al elevei lui Darren Cahill.

O singură minge de break a avut americanca în primul set și a convertit-o, tot de una a dispus și constănțeanca, dar a ratat-o și cu trei puncte consecutive Stephens a închis primul set în favoarea ei. Loviturile aspre de ambele părți păreau că duc la o uzură fizică a combatantelor, ambele acoperind la fel de bine terenul și returnând din poziții incredibile.

Actul secund a început prost pentru Simona cu serviciu cedat după ce a revenit de la 15-40, apoi Stephens și-a confirmat break-ul. Revenită la serviciu, Simona a tras linie și a schimbat abordarea meciului. Pentru început o serie de patru ghemuri consecutive în care i-a cedat adversarei doar patru puncte au adus-o pentru prima dată la conducere în meci, iar acest lucru s-a întâmplat datorită unui plus de viteză în joc ce a împins-o pe Stephens în spatele liniei de fund a terenului și a determinat-o să fie reactivă. După sprintul de patru ghemuri, un rebreak alb și un ghem de serviciu i-au permis americancei să restabilească egalitatea, dar Simona, cu serviciu mult mai bun în comparație cu cel din primul set, a rezistat și după hold a reușit să rupă pentru a treia oară serviciul americancei împingând partida în decisiv.

Cu un moral mult mai bun, dat de avantajul jucătorului care vine din urmă pe tabelă, și cu lecția învățată de a nu forța mai mult decât este nevoie pentru a-și determina adversara să comită greșeli, Simona a plecat ca din pușcă în setul al treilea și a condus cu un neverosimil 4-0 cu două mingi de break convertite din tot atâtea disponibile. Odată ce momentul critic de 3-0 și minge de 4-0 a fost depășit cu succes, fantoma finalei de anul trecut a fost spulberată și un nou ghem de serviciu ne-a dat siguranța că victoria era în mâna compatrioatei noastre. Stephens a depășit pentru moment starea de incertitudine în jocul său și cu o răbufnire de orgoliu a întors de la 15-30 și și-a trecut în cont unicul ghem din decisiv. Sub presiunea emoției, Simona a servit ”fără aer” în ghemul al șaptelea și a închis partida la prima șansă de care a dispus.

3-6, 6-4, 6-1 și după două ore și 3 minute arena Philippe Chatrier, Roland Garros și întreaga lume a tenisului feminin era la picioarele Simonei Halep. 2.000 de puncte îi asigură supremația în ierarhia WTA cu un avans de 1.225 de puncte față de Caroline Wozniacki, iar efortul extraordinar depus pe parcursul celor două săptămâni la Paris este recompensat și de un cec în valoare de 2.200.000 EUR ce urcă totalu premiilor din cariera campioanei noastre la peste 26 milioane USD.

Alte știri din Tenis de câmp