Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Halep ratează trofeul, dar urcă pe locul 2Anadolu Agency / SportPictures.eu
10 Iun 2017

Roland Garros: Halep ratează trofeul, dar urcă pe locul 2

Nici a doua finală jucată pe ”Philippe Chatrier” nu a fost câștigătoare pentru Simona Halep. Dacă în urmă cu trei ani intra pe zgura centralului complexului din Porte d'Auteuil în calitate de outsider în fața Mariei Sharapova, astăzi constănțeanca era cotată ca favorită în fața tinerei de 20 de ani și două zile Jelena Ostapenko. Letona de pe locul 47 WTA a avut un parcurs fulminant în ultimele două săptămâni și se anunța a fi o rocă tare de spart pentru compatrioata noastră, care venea totuși cu o experiență net superioară.

Aceasta s-a văzut în primul set, când a revenit cu rebreak în două rânduri și a rupt decisiv serviciul adversarei în ghemul 10. Momentul bun a continuat în startul setului secund, când a revenit de la 0-40 pentru a câștiga primul ghem, iar pe valul de încredere a câștigat muncit pe lansarea letonei și a reușit un hold în care a fost egalată de la 40-0. La 3-0 Ostapenko a devenit și mai agresivă și a jucat totul pe caretea ofensivei, speculând fiecare ezitare de partea cealaltă a terenului. Așa a apărut o serie de patru ghemuri consecutive în dreptul ei și Simona a anulat avantajul de pe tabelă cu un rebreak. Serviciul a trădat-o din nou pe compatrioata noastră, returul în forță al letonei având randament maxim aducându-i al treilea break consecutiv. Pe valul de încredere, Ostapenko închide setul pe propria lansare și intră în decisiv cu moralul la cote înalte.

Și de această dată Simona izbutește un start mai bun și se detașează la 3-1 pe fondul excesului de încredere al adversarei, care forțează lovituri și se alege cu greșeli neforțate. Din acel moment totul s-a întors împotriva constănțencei și a cedat inițiativa. Jocul ei la retur nu a mai contestat eficient serviciul letonei, care a convertit trei dintre cele 5 mingi de break de care a dispus și după cinci ghemuri consecutive a încheiat fulminant partida.

4-6, 6-4, 6-3 după două ore de joc a adus trofeul tinerei senzații a circuitului feminin, în timp ce pentru Simona munca pentru a obține un titlu de mare șlem continuă. Ea primește 1.300 de puncte care o ajută să urce pe treapta a doua a podiumului ierarhiei WTA și un cec în valoare de 1.060.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp