Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Halep crește turația, Begu câștigă maratonul cu ZhangAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
31 Mai 2018

Roland Garros: Halep crește turația, Begu câștigă maratonul cu Zhang

Simona Halep își consolidează prestația pe terenurile pariziene după un start ezitant în meciul de debut contra americancei Alison Riske.

Astăzi, pe arena Philippe Chatrier ea a pornit mult mai bine contra unei alte americance, Taylor Townsend, locul 72 WTA, în fața căreia conducea cu 4-0 și 5-1 în primul set. Un moment de respiro i-a permis adversarei să reușească două ghemuri consecutive, dar constănțeanca a închis setul și a continuat să joace cu zâmbetul pe buze în actul secund. Cu un singur ghem cedat, un hold al americancei pe primul ei serviciu, Simona a sprintat spre victorie pe care și-a apropiat-o după o oră și 8 minute cu scorul de 6-3, 6-1. În turul al treilea, liderul mondial o va reîntâlni pe Andrea Petkovici, jucătoarea germană clasată pe locul 107 WTA în fața căreia are 6 victorii și o singură înfrângere, una dintre victorii fiind cea din semifinalele Roland Garros din 2014.

Într-o dispută româno-germană ce a avut loc astăzi pe terenul 7, Ana Bogdan a fost învinsă într-o oră de Angelique Kerber, locul 12 WTA, cu 6-2, 6-3. În urma prezenței sale în turul secund, Ana primește 70 de puncte de clasament și un cec în valoare de 79.000 EUR.

În meciul următor pe același teren am avut parte de o victorie românească obținută de Irina Begu. Bucureșteanca clasată pe locul 40 WTA a ”doborât” unul dintre capii de serie, victima ei fiind chinezoaica Shuai Zhang, locul 27 WTA. O oră și 54 de minute a durat confruntarea câștigată de Irina cu 6-3, 6-4, primul set fiind încheiat de compatrioata noastră după un ghem de peste 15 minute și la a șasea minge de break și set. Ea a jucat bine la retur și în setul al doilea, în care nu i-a permis adversarei sale să își facă decât în două rânduri serviciul din cele cinci ghemuri pe propria lansare. Caroline Garcia este adversara Irinei din turul al treilea, franțuzoaica de pe locul 7 WTA conducând la scorul întâlnirilor directe cu 3-1.

Alte știri din Tenis de câmp