Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Halep, a treia oară în sferturi în ultimii 5 aniMihaela Bobar / SportPictures.eu
04 Iun 2018

Roland Garros: Halep, a treia oară în sferturi în ultimii 5 ani

59 de minute a durat evoluția Simonei Halep pe arena Philippe Chatrier în compania lui Elise Mertens, belgianca de pe locul 16 WTA căreia i-a cedat tot trei ghemuri la fel ca în întâlnirea de la Madrid când a obținut victoria cu scorul de 6-0, 6-3.

Un meci în care se aflau față în față liderul mondial și favorita numărul 16 a tabloului îndemna la precauție în exprimarea unor pronosticuri, dar compatrioata noastră a simplificat totul grație unui joc total în care a împins-o sistematic pe adversara sa și a forțat-o să comită greșeală după greșeală. Mertens a deschis partida cu un ghem de serviciu și a fost singura dată câd a fost în avantaj pe tabelă. Intrată în meci bine montată, Simona a fost agresivă la retur și a obținut imediat primul break pe care l-a consolidat apoi pentru a se distanța la 3-1, avantaj pe care l-a dublat apoi când a mai rupt încă o dată serviciul belgiencei pentru 5-2. Închiderea setului pe propriul serviciu nu mai constituie o problemă pentru Simona, care își continuă seria ghemurilor câștigate până la 5-0 cedând doar cinci puncte în setul secund. Un moment de respiro îi oferă ocazia belgiencei de a scăpa de un usturător set alb, dar Simona se grăbește și închide partida înainte să se împlinească o oră de la primul serviciu.

6-2, 6-1 a fost scorul întâlnirii care îi permite Simonei să urce în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea partidei Caroline Garcia (7 WTA) – Angelique Kerber (12 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp