Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Dulgheru, a șasea româncă pe tabloul principalRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Mai 2018

Roland Garros: Dulgheru, a șasea româncă pe tabloul principal

O zi începută mai puțin bine s-a încheiat cu o veste excelentă pentru tenisul românesc. Dacă Irina Bara, locul 161 WTA, nu a reușit să treacă în finala calificărilor pentru tabloul principal de simplu de la Roland Garros, cealaltă tricoloră rămasă în cursă pentru un loc pe tabloul de 128, Alexandra Dulgheru, locul 160 WTA, a obținut o victorie epică ce îi oferă șansa de a reveni în top 100.

Într-un joc programat pe terenul 7 al complexului din arondismentul XVI al capitalei Franței, Irina a luptat o oră și 25 de minute cu americanca Caroline Dolehide, locul 126 WTA, dar a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 6-4, 6-3. 30 de puncte de clasament și un cec de 21.000 EUR este un câștigul jucătoarei în vârstă de 23 de ani care totuși pierde în clasamentul în timp real 14 poziții.

Partida Alexandrei Dulgheru, locul 160 WTA, de pe terenul 16 a fost o epopee de două ore și 46 de minute încheiată cu scorul de 6-1, 5-7, 7-6 (7) împotriva Tamarei Korpatsch, jucătoarea germană clasată pe locul 145 WTA. Aproape de victorie în două seturi, Alexandra a condus cu 5-4, dar a pierdut actul secund și a început mai slab decisivul, în care s-a văzut condusă cu 1-4 și 2-5. A fost momentul revirimentului în jocul său și cu o serie de patru ghemuri consecutive și-a asigurat tiebreak-ul, în care a revenit de la 2-4 și după ce a anulat două mingi de meci ale adversarei sale a convertit a doua sa șansă de a închide partida cu un serviciu ce a obligat-o pe nemțoaică să returneze în aut.

Au fost momente în care s-a văzut în acțiune experiența vastă a jucătoarei tricolore ce va împlini pe 30 ale acestei luni vârsta de 29 de ani, ea revenind pe tabloul principal al marelui șlem de pe zgura pariziană după doi ani și se alătură grupului de cinci românce intrate direct pe tabloul principal: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan.

Alte știri din Tenis de câmp