Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Doar Halep trece în turul 3Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Iun 2017

Roland Garros: Doar Halep trece în turul 3

Două meciuri de simplu cu românce, numai una dintre ele trece în turul al treilea al summit-ului de pe zgura pariziană de la Roland Garros.

Amânate de meciurile anterioare care s-au prelungit consistent, primul dintre ele a fost cel al Simonei Halep. Constănțeanca a reușit să treacă în minim de seturi, dar nu fără a se întrebuința un pic, de jucătoarea germană Tatjana Maria, locul 102 WTA, scorul 6-4, 6-3 fiind afișat de tabela de pe ”Suzanne Lenglen” după o oră și 22 de minute de la startul partidei. Simona a avut de furcă cu reverul cu o mână al nemțoaicei, care nu s-a sfiit să atace mingiile puțin mai înalte, iar forehand-ul exploziv o punea în dificultate la retur. Experiența superioară din circuit și inteligența în modificarea planului de joc i-a permis elevei lui Darren Cahill să alterneze loviturile și să o pună de multe ori în situația de a alege următoarea lovitură, situație în care alegerea se dovedea perdantă pentru Maria, obișnuită să performeze în tipare simple. Jucătoarea tricoloră a rupt seria break-urilor cu un hold ce a închis primul set, iar în partea a doua a jocului și-a îmbunătățit randamentul la serviciu, reușind să-l convertească de fiecare dată în cele patru rânduri când i-a aparținut lansarea. În schimb, adversara sa a cedat în două rânduri, aflată în evidentă criză de idei, iar Simona a bifat încă o victorie care nu a solicitat-o exagerat din punct de vedere al efortului depus. În turul următor ea o va avea ca adversară pe rusoaica în vârstă de 20 de ani Daria Kasatkina, locul 28 WTA.

Din păcate, afectată de problemele la umăr Sorana Cîrstea a fost învinsă de Carla Suarez Navarro, locul 23 WTA. Meciul a durat o oră și jumătate și s-a încheiat cu scorul de 7-5, 6-4 în favoarea ibericei, care a revenit de la 1-3 la 5-5 în primul set și a închis partida de la 2-4 în cel de-al doilea. Târgovișteanca primește un cec de 70.000 EUR și 70 de puncte de clasament ce îi asigură un salt de 5 poziții în clasament până pe locul 59.

Alte știri din Tenis de câmp