Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Dezamăgire la pătratGabriel Petrescu / Mediafax Foto
27 Mai 2015

Roland Garros: Dezamăgire la pătrat

Meciurile de simplu disputate astăzi de Simona Halep și Alexandra Dulgheru s-au încheiat cu rezultate nefavorabile pentru cele două tricolore. Protagonista uneia dintre surprizele zilei pe arena pariziană, Simona Halep nu a putut trece de Mirjana Lucic-Baroni, croata clasată pe locul 70 WTA în fața căreia a cedat și la ediția 2014 a US Open. La fel ca și atunci, scorul a fost strâns în primul set și un set secund câștigat categoric de croată, pe arena Suzanne Lenglen tabela indicând astăzi 7-5, 6-1 după 70 de minute de joc.

Startul de meci a fost echilibrat, cu fiecare dintre combatante adjudecându-și propriul serviciu, însă cu un plus pentru croată care este un pic mai alertă pe suprafața roșie. Croata lovește mingea repede atunci când are ocazia și atacă cu mult curaj serviciul 2 al Simonei. Jucătoarea noastră a avut probleme la serviciu în ghemul 4, pe care l-a cedat tocmai din cauza agresivității adversarei sale, dar revine pe poziții ofensive și face rebreak-ul în ghemul imediat următor. Intrată din nou la serviciu, Simona egalează la 3 chiar dacă o alunecare o pune la sol la un moment dat. Lucic-Baroni face un ghem alb, după care vine ghemul cu numărul 8, unul greu pentru Simona. Adversara sa variază bine loviturile și o pune în dificultate pe campioana noastră, provocând un nou break, apoi servește pentru set. Lucic-Baroni are momente în care se precipită și nu mai simte liniile așa de bine, iar constănțeanca are nivelul de experiență care îi permite să exploateze aceste scăpări și revine în set cu un break alb. După două ghemuri care curg rapid, croata penalizează din nou serviciul Simonei și încheie setul. Jocul compatrioatei noastre nu se leagă, soluțiile nu apar și punctele curg în favoarea croatei care se distanțează la 5-0. Două ghemuri albe, unul al Simonei și unul la Mirjanei pun capăt meciului, unul în care constănțeanca nu s-a simțit în apele sale și pe care îl va lua ca pe o nouă lecție ce-i va folosi în continuare.

Cealaltă partidă cu participare românească s-a disputat pe terenul 1, unde Alexandra Dulgheru s-a duelat cu Alize Cornet, locul 29 WTA. Franțuzoaica a învins după un meci derulat pe parcursul a două ore, la final tabela indicând scorul 6-2, 7-5. Momentul critic al primului set a fost ghemul 5, unul foarte lung derulat pe parcursul a 18 puncte, în care Alexandra a ratat trei mingi de break. Alize s-a dezlănțuit apoi și a mai luat 3 ghemuri consecutive penru a-și trece în cont primul set. Actul secund este unul de coșmar pentru Alexandra, care nu a reușit să facă ghemul decisiv cu toate că a servit de două ori pentru set, prima dată la 5-2. Cu o nouă serie impresionantă, Cornet a pus capăt partidei și în loc ca în turul 3 să avem o întâlnire românească între Simona și Alexandra, aici se vor întâlni Cornet și Lucic-Baroni.

Simona și Alexandra părăsesc Roland Garros cu câte 70 de puncte și un cec de 50.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp