Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Copil joacă un singur tur pe tabloul principalCosmin Iftode / SportPictures.eu
28 Mai 2017

Roland Garros: Copil joacă un singur tur pe tabloul principal

În proba de simplu a băieților din cadrul singurului turneu de mare șlem jucat pe zgură Marius Copil a fost eliminat în primul tur de unul dintre capii de serie ai tabloului. Intrat între primii 128 de jucători după ce a câștigat calificările din postură de cap de serie numărul 1, arădeanul clasat pe locul 93 ATP a avut un neșansa de a juca cu unul dintre jucătorii cu prestații bune pe zgură, spaniolul Albert Ramos Viñolas, ocupant al locului 20 ATP și cap de serie numărul 19. Meciul s-a întins pe durata a trei ore și 5 minute, fiind adjudecat de jucătorul iberic cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, 6-2, însă Marius a dat o replică de nivel egal cu cea a mult mai experimentatului său adversar.

Compatriotul nostru a început bine și conducea cu 3-0 cu un break, însă Ramos Viñolas a echilibrat imediat tabela și a pus presiune și pe următoarele ghemuri de serviciu ale adversarului, însă fără succes și s-a ajuns la tiebreak. Aici Marius a întors de la 3-5 și a câștigat la 7, obținând surprinzător un prim set în fața mult mai bine cotatului său oponent.

În actul secund ibericul a avut un start similar cu cel al lui Copil, însă de la 3-0 nu a mai cedat decât un ghem până la egalarea situației la seturi. Calitatea serviciului, principala sa armă, l-a trădat pe Marius și în al treilea set, în care s-a văzut condus cu 1-5, însă neavând ce pierde s-a descătușat și a fost aproape de o egalare incredibilă la 4-5 și 0-30 pe serviciul spaniolului. Patru puncte consecutive i-au permis însă celui care de aproape șase ani de zile este o prezență constantă în top 100 ATP să își adjudece și setul al treilea.

Un nou break în debutul setului 4 l-a pus pe acesta în postura de a se apropia de victorie, Marius fiind nevoit să-și mai cedeze încă o dată serviciul în ghemul 7 și să se încline apoi după un hold al spaniolului.

O primă experiență reușită la Roland Garros va fi urmată de intrarea directă pe tabloul principal de la Wimbledon, performanță ce marchează încă un reper important în cariera lui Marius aflată pe o pantă ascendentă. El părăsește capitala Franței cu 35 de puncte de clasament acumulate în calificări și pe tabloul principal, precum și un cec de 35.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp