Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Cîrstea și Niculescu ies din primul turSilvia Ilie / Mediafax Foto
24 Mai 2016

Roland Garros: Cîrstea și Niculescu ies din primul tur

Ambele românce intrate în teren astăzi au fost învinse în partidele disputate în turul 1 al turneului parizian. După o campanie de calificare încheiată cu succes, Sorana Cîrstea (99 WTA) a ieșit rapid de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros. Având-o în față pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 18 WTA, Sorana nu a putut profita nici de căderea la propriu a adversarei sale și a cedat în un pic mai mult de o oră cu scorul de 1-6, 3-6. Nu a fost unul dintre meciurile cu care târgovișteanca se poate mândri, însă cu siguranță alături de antrenorul său Marius Comănescu ea va reuși să-și continue ascensiunea în ierarhie bazându-se pe prestații concludente.

Favorita numărul 31 a tabloului, Monica Niculescu, locul 35 WTA, a cedat în minim de seturi în fața franțuzoaicei Pauline Parmentier, locul 95 WTA, care s-a impus cu 6-2, 7-6 (2) după un pic peste două ore de joc. Chiar dacă câștigase toate celelalte trei partide disputate pe zgură contra adversarei de astăzi, Monica a fost dominată în primul set al partidei, pe care l-a pierdut după ce câștigase primele ghemuri. Momentul delicat al slătinencei a continuat și în startul setului secund, Parmentier detașându-se cu break la 3-1. Ca un boxer, Monica s-a trezit din pumni, a început să arunce contre și a reușit să restabilească egalitatea la 4, apoi un nou break a adus-o în postura de a servi pentru set. Parmentier revine și după ce salvează o minge de set în ghemul 12, împinge decizia în tiebreak, acolo unde a fost mai lucidă și a tranșat victoria.

Sorana și Monica pun punct prezenței pe tabloul de simplu și părăsesc competiția cu 10 puncte de clasament și un cec de 30.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp