Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Cîrstea, cincea româncă pe tabloul principalAndreea Alexandru / Mediafax Foto
20 Mai 2016

Roland Garros: Cîrstea, cincea româncă pe tabloul principal

După un an de absență pe tabloul principal de la Roland Garros, Sorana Cîrstea (99 WTA) revine plină de încredere în propriile forțe și se alătură celorlalte patru reprezentante ale tricolorului acceptate direct.

Intrată în competiția calificărilor în calitate de cap de serie numărul 3, Sorana a cedat doar 13 ghemuri în cele trei partide disputate, toate câștigate în minim de seturi. Astăzi, târgovișteanca a trecut în mai puțin de o oră de belgianca Elise Mertens (180 WTA), scorul întâlnirii fiind 6-3, 6-0. În urma acestei victorii, pe lângă intrarea între cele 128 de jucătoare de pe tabloul principal, Sorana obține 40 de puncte ce îi vor alimenta ascensiunea în clasamentul WTA.

Din păcate favorita numărul 9 a tabloului calificărilor, Andreea Mitu (114 WTA), a pierdut partida decisivă disputată contra elvețiencei Viktorija Golubic (132 WTA). Două ore de joc s-au încheiat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1 în favoarea sportivei din Țara Cantoanelor, care a dominat setul decisiv. Compatrioata noastră pleacă de la Paris cu 30 de puncte de clasament și un cec de 17.000 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp