Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Calificare senzațională a Simonei Halep în finalăAnadolu Agency / SportPictures.eu
08 Iun 2017

Roland Garros: Calificare senzațională a Simonei Halep în finală

La trei ani după finala contra Mariei Sharapova, Simona Halep a reușit a doua sa calificare în ultimul act al summit-ului parizian. Meciul a fost unul de o intensitate senzațională, ridicându-se la nivelul așteptărilor și a oferit un spectacol în trei seturi iubitorilor tenisului feminin.

Spre deosebire de cealaltă semifinală disputată în deschidere, partida constănțencei a fost mai echilibrată din punct de vedere al poziției din clasament a combatantelor. Favorita cu numărul 3 la câștigarea titlului a trecut de cehoaica Karolina Pliskova, cotată ca a doua favorită la câștigarea trofeului cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3 după un joc fantastic ce a durat fix două ore, disputat pe ”Philippe Chatrier”, principala arenă din complexul Roland Garros.

În pofida scorului, primul set a fost controlat autoritar de eleva lui Darren Cahill, care a avut un raport al loviturilor câștigătoare și al greșelilor neforțate net superior adversarei sale, 8/10 față de 12/24. Ea a stăpânit perfect tehnica patinajului pe zgură și a acoperit terenul cu risipă de efort. În partea a doua a meciului Pliskova a intrat mai determinată și și-a consolidat break-ul obținut în ghemul 6 cu un hold în care a salvat trei mingi de rebreak, pentru ca apoi să închidă partida pe propria lansare.

În setul al treilea, Simona s-a instalat din nou la cârma jocului și a condus cu 4-1, însă cehoaica a revenit și în game-ul cel mai important al unei manșe, al șaptelea, a făcut break. Răspunsul a fost însă pe măsură, un rebreak care i-a deschis calea Simonei către finala turneului. A fost unul dintre cele mai reușite seturi ale Simonei și dovadă stau statisticile: un procentaj de 79% la primul serviciu cu 73% puncte câștigate pe primul serviciu, 4 lovituri câștigătoare și numai o singură eroare neforțată, 18 puncte câștigate la retur din 36 puncte jucate.

În cealaltă semifinală a triumfat letona Jelena Ostapenko, numărul 47 WTA, care a învins-o pe elvețianca Timeea Baczinsky, locul 31 WTA, după două ore și jumătate de joc cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3.

Victoria de astăzi a Simonei o trimite din nou pe locul 2 al ierarhiei, iar finala care va avea loc sâmbătă, 10 iunie, cu începere de la ora 16:00, îi poate aduce cea mai bună clasare a carierei, atât de mult așteptatul loc 1 dorit de toți fanii ei, români sau străini.

Alte știri din Tenis de câmp