Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Blitzkrieg pe Philippe ChatrierAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
03 Iun 2019

Roland Garros: Blitzkrieg pe Philippe Chatrier

Simona Halep a fost ”brutăreasa” zilei la Roland Garros servindu-i mai tinerei sale adversare din optimi, poloneza Iga Swiatek, locul 104 WTA, ”a baguette and a bagel”, așa cum sunt denumite seturile câștigate la 1 și la 0.

Numai 45 de minute a petrecut constănțeanca pe arena Philippe Chatrier, una norocoasă pentru ea, în fața unei jucătoare de 18 ani incapabilă să dea un răspuns coerent la loviturile campioanei en-titre a turneului. Fără a câștiga vreun ghem de serviciu, la fel ca și anterioara adversară a Simonei, ucraineanca Lesia Tsureno, Swiatek a beneficiat de relaxarea compatrioatei noastre la 5-0 în primul set, însă în setul secund nu a putut câștiga decât 7 puncte.

Așadar, 6-1, 6-0 în trei sferturi de oră și Simona urcă în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe americanca în vârstă de 17 ani Amanda Anisimova, locul 51 WTA. Demn de remarcat faptul că intrarea în sferturile de finală îi asigură constănțencei un cec în valoare de 415.000 EUR cu care depășește bariera de 30 de milioane de USD câștigați din premii!

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut partida din sferturile de finală ale probei de dublu disputată contra  argentinienilor Guido Pella și Diego Schwartzman. Sud-americanii au câștigat cu 6-4, 6-4 după ce în primul set au convertit unica lor minge de break, iar în cel de-al doilea au început câștigând pe serviciul advers și apărând până la final avantajul. Perechea româno-olandeză primește câte 360 de puncte de clasament și un cec comun în valoare de 79.500 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp