Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Begu pune punctAFP / Mediafax Foto
30 Mai 2015

Roland Garros: Begu pune punct

Petra Kvitova, cehoaica de pe locul 4 WTA, a fost un obstacol imposibil de trecut astăzi pentru Irina Begu. Pe arena Philippe Chatrier, compatrioata noastră nu a rezistat ritmului impus de cea care a câștigat până acum în două rânduri Wimbledon-ul, dar nu a trecut de faza semifinalelor la Roland Garros.

Cehoaica a împiedicat-o să își facă primul ghem de serviciu bazându-se pe un forehand solid ce a surprins-o în câteva rânduri prea statică pe Irina. Grație serviciului său solid, unul dintre cele mai bune din circuitul feminin, Kvitova și-a câștigat ghemurile fără a lăsa Irinei posibilitatea de a-și crea minge de break. Și jucătoarea noastră a avut o serie pozitivă la serviciu, cu două ghemuri albe și o succesiune de 10 puncte consecutive adjudecate, dar imposibilitatea de a se apropia îndeajuns pentru a contesta serviciul adversarei sale a dus la pierderea primului set cu 6-3. Statistica spune multe despre jocul prestat de cele două, Irina având numai 2 lovituri direct câștigătoare față de 12 ale cehoaicei, net superioară la capitolul ofensiv. Un alt element interesant este numărul de puncte făcute pe primul și pe al doilea serviciu, cehoaica având câte 14, egalitate ce arată cât de mult se bazează și pe serviciul 2, față de 14-8 în dreptul Irinei.

În setul secund ghemurile curg la fel de repede, câștigate la 15 de fiecare dintre combatante. Irina clachează în ghemul 5, când cedează la 0 serviciul, după care Kvitova își face în același ritm serviciul și pune din nou presiune pe serviciul Irinei. Un nou break la prima șansă ivită și un ghem alb pun capăt partidei.

În mai puțin de o oră Kvitova învinge cu 6-3, 6-2, stopând ascensiunea Irinei în turul 3 al competiției. Begu părăsește Parisul cu cea mai bună performanță a sa la simplu, acumulând 130 de puncte și 85.000 de euro.

Alte știri din Tenis de câmp