Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Au început calificările!Cosmin Iftode / SportPictures.eu
19 Mai 2015

Roland Garros: Au început calificările!

Parisul a început să simtă animația celui mai important turneu al anului desfășurat pe zgură. Pe terenurile arenei din apropierea porții Auteuile agitația este în toi odată cu startul partidelor de pe tablourile calificărilor, acolo unde sunt prezenți și trei tenismeni români între cei 128 de jucători înscriși.

Adrian Ungur, locul 189 ATP, a fost primul intrat în luptă și a avut parte de un meci maraton cu italianul L Vanni în fața căruia a cedat după un decisiv de poveste. După aproape 4 ore de joc, italianul clasat pe locul 103 ATP s-a impus cu 6-4, 6-7 (4), 16-14.

Marius Copil a avut o misiune aparent mai ușoară în partida cu portughezul Pedro Sousa, locul 838 ATP. Marius, care a coborât până pe locul 207 ATP, a avut nevoie de decisiv pentru a trece în turul 2 al calificărilor, scorul final fiind 6-7 (0), 6-3, 6-4 după 80 minute de joc.

Victor Hănescu a jucat într-un meci al veteranilor cu italianul Potito Starace, 33 de ani, locul 198 ATP. După ce și-au împărțit frățește primele două seturi cu scoruri identice, 6-4, primul fiind adjudecat de Victor, decisivul i-a aparținut compatriotului nostru după un scenariu identic cu cel de debut.

Meciurile turului 2 al calificărilor vor avea loc joi și Marius Copil va juca cu australianul John Patrick Smith (162 ATP), în timp ce Victor îl va întâlni pe britanicul Kyle Edmund (121 ATP). În cazul unei mult dorite victorii, pentru a intra pe tabloul principal al turneului este necesar să mai treacă de un ultim rund preliminar. 16

Fetele vor intra în joc mâine, iar printre cele 96 de jucătoare care se luptă pentru cele 12 bilete de intrare pe tabloul principal se află și trei românce. Sorana Cîrstea, acum ocupantă a locului 145 WTA, va disputa meciul din prima manșă a calificărilor cu japoneza Junri Namigata (32 de ani, locul 168 WTA), în timp ce Ana Bogdan și Patricia Țig vor fi adversare.

Alte știri din Tenis de câmp