Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Altă zi, altă prestație pentru BuzărnescuMircea Rosca / SportPictures.eu
03 Iun 2018

Roland Garros: Altă zi, altă prestație pentru Buzărnescu

Zi mai puțin fericită pentru românce la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu nu a putut trece de Madison Keys, americanca de pe locul 13 WTA dovedindu-se a fi mai bună în meciul de deschidere al zilei pe arena Philippe Chatrier.

Intrată pentru prima dată pe cel mai mare teren al complexului din Bois de Boulogne, Mihaela a avut un început de meci de coșmar în care a arătat o altă față decât cea a jucătoarei care nu a cedat niciun set în cele trei tururi disputate până astăzi. Fără a avea repere în arena de aproape 15.000 de locuri, ea pierde 12 dintre primele 14 puncte jucate și scorul a devenit foarte repede 3-0 pentru Keys. Serviciul americancei, foarte puternic, i-a dat mari bătăi de cap compatrioatei noastre care nu a găsit rezolvări nici pentru serviciul 2, cel cu care adversara sa a câștigat clar primul ghem. A urmat un ghem de serviciu al Mihaelei, e drept mai ezitant, dar speranțele intrării în meci nu au fost susținute de următoarele ghemuri. 4-1 cu un ghem la 15 și apoi 5-1 cu un break alb au accelerat apariția liniei de finiș a setului, însă Mihaela s-a agățat de ghemul 7 și a anulat patru șanse ale americancei de a închide primul act. Nu a izbutit cu a cincea și după 23 de minute se îndrepta spre bancă căutând să găsească o soluție pentru cel de-al doilea set.

Cu doar 6 puncte câștigate din 12 jucate cu primul serviciu, Mihaelei îi era clar faptul că nu își putea pune în dificultate adversara cu această armă, iar serviciul 2 a fost o armă ce a lucrat împotriva ei, toate cele trei puncte jucate cu a doua lansare fiind pierdute. Cu 11 greșeli neforțate în cele 40 de puncte jucate în primul set, este evident faptul că ea a făcut un cadou consistent americancei, însă nimic nu părea că se schimbă în actul secund.

Un hold în debut reușit de compatrioata noastră a fost urmat de o serie de cinci ghemuri consecutiv câștigate de Keys și se părea că ne îndreptăm spre un record de viteză pentru accederea în sferturi. A fost momentul declicului pentru Buzărnescu, care s-a apropiat la 5-4 după ce a anulat două mingi de meci în ghemul 7 și părea capabilă să provoace surpriza revenirii, dar serviciul a scos-o din nou din încurcătură pe Keys care a închis partida cu 6-1, 6-4 după 65 de minute.

Mihaela va rămâne cu regretul că ar fi putut face mai mult în această partidă, dar nu trebuie să uite prestațiile sale minunate în celelalte trei tururi jucate. Efortul său este răsplătit de organizatori cu un cec în valoare de 222.000 EUR ce reprezintă echivalentul premiilor câștigate în 2018 și aproximativ jumătate din totalitatea premiilor câștigate în întreaga carieră. Să nu uităm și de cele 240 de puncte de clasament ce o propulsează pe un nou ”career high”, locul 30 în clasamentul la zi, neoficial, al WTA.

Alte știri din Tenis de câmp