Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Robert Pongracz la Radio Sport Total FMAlexandru Hojda / Mediafax Foto
28 Mai 2014

Robert Pongracz la Radio Sport Total FM

Robert Pongracz, vicepreședintele LPF, a fost invitatul lui Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, la Radio Sport Total FM.

În cadrul emisiunii „Execuții în direct”, oficialul LPF a vorbit despre reformarea ligii pe care o reprezintă după modelul ligiilor profesioniste din vestul Europei, despre relația patronat – fotbalist în Campionatul Național Liga I, raportată la ce se întâmplă în campionatele de top, despre activitatea sa în fotbalul românesc și despre viitorul acestuia. Iată câteva dintre opiniile exprimate cu această ocazie de Robert Pongracz:

„Sunt într-o perioadă de adaptare. A fost o provocare, o decizie pe care am luat-o imediat, în urma unei oferte de la LPF”

„M-a surprins foarte mult că fotbalul nu este folosit la tot potențialul. Poate mult mai mult, un fel de show care trebuie făcut în fotbal. Am fost la finala Ligii Campionilor, iar ceea ce am vazut în tribune, mai rar în România. Noi încercăm să ajungem acolo încetul cu încetul, asta este obiectivul actualei conduceri a LPF. Din păcate, în România nu există răbdare, iar performanțele vin în timp”

„Legat de televizări, cred că ar trebui protejate mai mult evenimentele din Romania și apoi cele din campionatele europene. Din sezonul următor vom avea un program al televizărilor afișat din timp”

„În afară sunt aplicate foarte des amenzile economice, apoi, în funcție de gravitate, se ajunge la suspendarea suporterilor sau a terenurilor. Dialogul cu suporterii este foarte des întâlnit, dialog între conducere și suporteri la o masă, pur și simplu. În special în Germania este întâlnită chestia asta și cred că numai așa pot fi stopate acțiunile negative ale suporterilor”

„În ultimele 2-3 săptămâni am vizitat toate stadioanele pe care le vom folosi în sezonul următor pentru a televiza meciurile. Nu este așa de rău cum se spunea înainte, dar trebuie făcute câteva modificări. Câteva meciuri se vor transmite și în HD”

„În Spania nu a existat licențiere, dar de un an de zile au apărut câteva schimbări, printre care acel control economic pentru a proteja fotbalul de datorii, pentru că au apărut mari datorii. S-au pus de acord Guvernul, Liga Profesionistă și toate cluburile. În Spania, drepturile tv se învart între 600 și 800 de milioane pe sezon, inclusiv Liga a II-a. Aici, o echipă de mijloc poate câștiga și 10 milioane de euro. În Anglia este cel mai bun sistem competițional, dar și pentru că acolo este o mare tradiție”

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal