Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Robert Mureșan se apropie de un nou titlu național
06 Mai 2017

Robert Mureșan se apropie de un nou titlu național

Ediția 2017 a Campionatului Național Individual al României la Viteză programează în week-end-ul 20-21 mai etapa a 5-a și a 6-a, asimilate cu etapele a 6-a și a 7-a ale Campionatului European de Motociclism Viteză BMU. Este al doilea eveniment organizat pe circuitul Motorpark România de la Adâncata, județul Ialomița, circuit omologat în cursul lunii trecute pentru desfășurarea Campionatului European de Motociclism Viteză BMU, ocazie cu care pe pistă s-au prezentat pe lângă piloții români și piloți din Turcia, Grecia, Macedonia și Bulgaria.

La clasa-regină, SuperBike 1000, arădeanul Robert Mureșan domină atât competiția internă cât și pe cea internațională și se anunță a fi favorit al cursei de peste două săptămâni. Campionul României în 2015 şi 2016 și singurul pilot român care a concurat în Campionatul Mondial de motociclism viteză, la categoria 125 cmc, în perioada 2006-2008, și singurul reprezentant al României din World SuperBike Championship, este gata să adauge în portofoliu încă 50 de puncte aferente celor două curse programate. Pilotul arădean a trecut peste momentul delicat al accidentului de la Serres și se află pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru o nouă confruntare pe pistă cu concurenții pentru titlul național. Ca și anii trecuți, Robert își poate asigura titlul cu o dublă victorie, ținând cont că în afară de această etapă dublă mai sunt programate alte două etape duble pe circuitul de la Serres în 8-9 iulie și 28-29 octombrie.

Timișoreanul Cătălin Cazacu și bucureșteanul Bogdan Vrăjitoru sunt cei care îl talonează pe Robert Mureșan, care a fost invitat la începutul acestei săptămâni la Budapesta pentru a testa pe circuitul Hungaroring modelul GSX R 1000 – 2017 al japonezilor de la Suzuki. În urma aprecierilor pozitive făcute pentru modelul testat, este foarte posibil ca arădeanul să deschidă o colaborare cu producătorul japonez, ceea ce i-ar oferi un avantaj în plus în lupta pentru trofeul național și pentru cel internațional.

Alte știri din Motorsport