Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Robert Mureșan pornește de pe locul 16 la Misano
20 Iun 2015

Robert Mureșan pornește de pe locul 16 la Misano

Singurul pilot român participant în World SuperBike Championship la clasa SuperStock 1000, Robert Mureșan, va pleca mâine de pe locul 16 în grila de start a circuitului Misano World Circuit “Marco Simoncelli”. PATA Riviera di Rimini Round este cea de-a șasea etapă a ediției 2015 a clasei SuperStock 1000 și prima la care Robert ia startul.

Având la dispoziție un nou motor pentru motocicleta BMW S1000RR pe care o pilotează, Robert a avut o evoluție constant pozitivă de-a lungul celor două zile de calificări. După ce în prima sesiune de antrenament disputată ieri a terminat cu un timp de 1'40.406 și locul 21, cu un timp ideal de locul 19 - 1'39.817, a doua sesiune i-a adus o îmbunătățire a timpului cu 0.7 secunde. Sesiunea de calificări de astăzi a adus un rezultat de 1'38.578 în turul 10 și cu acest timp Robert a obținut locul 16 pe grila de start de mâine, un rezultat meritoriu ținând cont de faptul că în concurs s-au înscris 38 de piloți. Una din cele mai dificile clase din WorldSBK, clasa Superstock 1000 reunește la start piloți cu experiență, cu antrenamente și participări în curse puternice. Grevat de probleme financiare, Robert a participat la o singură cursă, cea din Campionatul Naţional de Motociclism Viteză de pe Motor Park Adâncata de la începutul lunii mai, câștigată lejer cu un avantaj de 14 secunde în fața pilotului clasat pe poziția secundă.

Cu toate acestea, pilotul arădean păstrează o notă optimistă pentru cursa de mâine, declarând după sesiunea de astăzi: ”A fost o sesiune bună pentru mine, am făcut ceea ce mi-am propus și o să ne pregătim pentru cursa de mâine. Este foarte important pentru mine să fim între primii 20 și să ne batem cu cei mai buni. Chiar dacă am pornit mai târziu în campionat, nu e târziu să ne măsurăm puterile cu cei mai buni. Mulțumesc celor care mă susțin acasă, sunt foarte mulți, încercăm să facem o figură frumoasă mâine, vă aștept să ne urmăriți!”.

Duminică dimineață sesiunea de warm-up va începe la ora 10:30, iar cursa de la ora 15:15 și va fi transmisă pe canalul Eurosport2 HD.

Alte știri din Motorsport