Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Robert Mureșan, în familia CSM București
23 Feb 2018

Robert Mureșan, în familia CSM București

Robert Muresan, sportivul a cărui motocicleta este in preparare pentru cursele Campionatului National și European de Viteza la motociclism concurează, anul acesta, sub culorile Clubului Sportiv Municipal Bucuresti.

Robert Mureșan a obţinut, în noiembrie 2017, al cincilea titlu consecutiv în întrecerea de motociclism viteză a României, el stabilind şi recordul de circuit pe ploaie, contribuind din plin la Trofeul pe Naţiuni unde România a ocupat prima poziţie, în faţa Bulgariei şi Turciei.

Activitatea sportivă a lui Robert Mureșan este foarte bogată și prestigioasă, fiind singurul român care a participat în Campionatul Mondial MotoGP. El debutează în acest campionat la vârsta de 15 ani la clasa 125GP concurând doi ani consecutiv în acest campionat (ulterior nu a mai participat din lipsa fondurilor).

Un alt campionat la care sportivul Robert Mureșan a avut rezultate foarte bune este Campionatul Mondial SuperBike, Clasa Super Sport între anii 2009 – 2010, apoi clasa Superstock 1000, la trei etape cu wildcard în 2013, în anul 2014 ca i sezon complet și la o etapă cu wildcard în 2015 obținând singurele puncte pentru România în Campionatul mondial.

Robert Mureșan la vârsta de 12 ani (în anul 2003) a obținut Titlul de Campion Național la Clasa de Seniori, iar la 13 ani (în anul 2004) a devenit Campion Balcanic la Clasa 125 GP. În anul 2013 devine Campion Național la Clasa SuperBike 1000cc, iar în cadrul Campionatului European Central, a obținut 4 clasări pe prima treaptă a podiumului!

In Sezonul 2014, Robert Mureșan a scris istorie pentru motociclismul românesc, clasându-se în Campionatul Mondial SuperBike pe locul 13 din 39 de concurenți din toată lumea. Performanța este cu atât mai prețioasă cu cât punctele au fost obținute în numai 4 curse din totalul de 7 curse (chiar dacă 3 curse din totalul de 7 nu au fost finalizate din motive tehnice). In paralel, el participă și la Campionatul Național unde își păstrează titlul de campion național.

In anul 2015 Robert Mureșan câștigă din nou titlul de campion național la clasa SUPERBIKE și participă la o etapă de Campionat Est European pe care o câștigă.

In anul 2016, participă la Campionatul Național și câștigă locul I, participând de asemenea la etapele de Campionat Est European care s-au desfășurat în România, pe care le și câștigă.

În urma activității sportive desfășurată, soprtivul Robert Mureșan primește titlul de Maestru al Sportului în anul 2016 din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

În anul 2017 Robert Mureșan obține cel de al V-lea titlu consecutiv de Campion Național al clasei regine și devine noul Campion la clasa Superbike al Campionatului European BMU (Est European).

Alte știri din Motorsport