Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Recalificări pentru toate echipajele de canotajStefan Racila / Mediafax Foto
08 Aug 2016

Rio 2016: Recalificări pentru toate echipajele de canotaj

Din cauza vântului puternic ce a măturat ieri Lagoa (laguna) Rodrigo de Freitas, probele de canotaj s-au reluat astăzi cu patru echipaje românești la startul calificărilor. Primul intrat în apă a fost echipajul 8+1 fete format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și cârmaciul Daniela Druncea. Într-o cursă grea din prima serie de calificări cu adversare Statele Unite, Olanda și Australia, fetele noastre au terminat pe locul 3 și intră în recalificări, americancele, cele care dețin recordul mondial și pe cel olimpic, obținând calificarea în finală.

Echipajul de două rame feminin format din Laura Oprea și Lavinia Tarlea a evoluat în a treia serie și a teminat pe ultimul loc, al cincilea, la mare distanță, peste 5 secunde, de penultima clasată Italia. Primele trei clasate – SUA, Spania și Polonia – merg direct în semifinale, în timp ce tricolorele și italiencele vor trage în recalificări.

Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, cele două vâsle categorie uşoară, au ratat la rândul lor calificarea directă în semifinale. Ele au terminat pe locul 3 în seria a doua după Olanda și Noua Zeelandă, care au intrat cu acest rezultat în semifinale, și în fața Japoniei și Vietnamului, echipaje care vor intra și ele în calificări.

În prima serie de calificări pentru proba de patru rame masculin, echipajul României format din Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru, a trecut linia de finiș la două secunde în urma echipajului Olandei, clasat pe locul 3, ultimul ce asigură calificarea directă în semifinale. Australia și Germania au terminat pe primele locuri, iar Rusia însoțește România în recalificări.

Alte știri din Rio 2016